Sök

Musik

Musikutbudet på Gotland är rikt. Här finns utbildningar för både barn och vuxna, länsinstitutionen Gotlandsmusiken och en lång rad konsertarrangörer över hela ön.

Två personer spelar fiol

Gotlandsmusiken

Gotlandsmusiken, vår regionala musikinstitution, har professionella musiker anställda som spelar i skola, äldrevård och på bibliotek samt gör offentliga subventionerade konserter.

Unga musik Gotland

Ung musik Gotland jobbar för ett bredare musikutbud för unga på Gotland, genom att stärka ungas musikutövande och arrangörsskap. Varje år rekryteras en grupp ungdomar som får stöd och utbildning i att arrangera kultur för och av ungdomar.

För barn och unga

Via Kulturskolan kan barn och unga utvecklas inom sång, instrument och ensemble.

Därtill har Solbergaskolan i Visby musikprofil på högstadienivå och estetiska program med musikinriktning finns såväl på Wisbygymnasiet som Guteskolan.

Gotlands folkhögskola

På Gotlands folkhögskolas musiklinjen har du möjlighet att utveckla din musikaliska personlighet både individuellt och som ensemblemusiker i olika stilar som pop, blues, american folk, rock, soul och jazz.

Tonsättarskolan

En kompositionsutbildning där learning-by-doing utvecklar studenterna konstnärligt och hantverksmässigt. Varje års komponerande leder fram till festivalen Ljudvågor där ett 50-tal verk uruppförs av professionella ensembler och orkestrar.

Tonsättarcentrum

Tonsättarcentrum i Visby är ett residens för kompositörer från hela världen. Varje år välkomas över 60 stycken, som genom åren har kommit från över 70 olika länder.

Arrangörsföreningar

En stor del av musiklivet på Gotland möjliggörs av idella krafter. Vill du spela, ordna en konsert eller engagera dig på annat sätt? Kontakta någon av föreningarna nedan.

Musikutvecklare

Annika Wassén är musik- och teaterutvecklare som arbetar 100 procent. Fram till augusti 2024 är Annika föräldraledig. Vera Kebbe är vikarierande.

Ungefär en gång i månaden skickar musikutvecklaren ut ett nyhetsbrev med information om nätverksträffar, intressanta evenemang, utlysningar m.m.

Är du musiker eller arrangör och vill ha nyhetsbrevet? Prenumerera här!

Ung kvinna med brunt hår och glasögon

Vera Kebbe

Musikutvecklare, vik

Annika Wassén

Musik- och teaterutvecklare

Tjänstledig t.o.m. juli 2024

Kontakta Region Gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 februari 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt