Sök

Teknik­förvaltningen

Teknik­förvaltningens uppdrag är att driva och utveckla verksamheter inom tekniska nämndens ansvarsområde. Verksamheterna ska drivas kostnadseffektivt utifrån beslutade mål och med målsättningen att skattebetalarnas pengar används på bästa sätt.

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle.

Teknikförvaltningen har cirka 550 anställda och ger service inom områdena fastigheter/lokaler, gator/vägar, parker, kollektivtrafik, vatten och avlopp, renhållning, hamnar och försörjning. Även Region Gotlands projektavdelning finns i förvaltningen.

Tillsammans arbetar vi med medborgare, näringsliv och regionens verksamheter i centrum.

Teknikförvaltningen leds av teknisk direktör tillsammans med avdelningschefer, ekonomichef, HR-chef och förvaltningskommunikatör.

Patric Ramberg
Teknisk direktör
E-post: patric.ramberg@gotland.se

 

Teknikförvaltningens avdelningar

Region Gotland utvecklar Gotland som ekokommun, och i det arbetet ingår att göra avfall till en resurs. Det betyder bland annat fokus på återbruk, förädla avfall som uppstår samt att skapa hållbara kretslopp. Avfallsverksamheten omfattar såväl hushållsavfall som deponier, återvinningscentraler och återvinningsstationer samt slam.

Avdelningen ansvarar för förvaltning av huvuddelen av Region Gotlands bebyggda fastigheter samt stödjer regionens lokalförsörjning, ibland genom att hyra in lokaler för förvaltningarnas behov. Avdelningen ansvarar även för en del av de offentliga toaletterna liksom civilförsvarsanläggningar.

Avdelningen ansvarar för strategisk planering och utveckling av Region Gotlands vaktmästeri, konferensservice, lokalvård, hjälpmedelsförsörjning och varuförsörjning.

Region Gotland äger 16 hamnar, varav sju av hamnarna är utarrenderade. Hamnarna i Visby, Slite och Klintehamn är strategiska för Gotlands välfärd och utveckling och de ska ha full kapacitet för sina uppdrag gällande färjetrafik, gods, fritids- respektive kryssningstrafik.

Avdelningen arbetar med frågor som rör parker och andra grönområden, trafik- och gatufrågor samt kollektivtrafik. Avdelningen ansvarar också för Region Gotlands fordonsorganisation. Avdelningen har ansvar för verksamhetens frågor från planering och utveckling till drift och underhåll.

Projektavdelningen arbetar på uppdrag från olika förvaltningar med att driva exploateringsprojekt, VA-projekt och byggprojekt.

VA-avdelningen förser öns medborgare med vatten och tar hand om avloppet. Vattnet som produceras är ett livsmedel och lyder under livsmedelsförordningen. Stor vikt läggs på god kvalitet och leveranssäkerhet. Avloppsreningsverken och tillhörande ledningssystem ska hålla den standard som anges i miljötillstånden.

Avdelningen tillför kompetens och ger stöd till förvaltningsledningen och avdelningarna inom teknikförvaltningen samt ansvarar för förvaltningens kundtjänst.

Felanmälan – för saker som behöver åtgärdas i vår offentliga miljö

Hål i gatan, nedfallna träd eller trasig gatubelysning? Rapportera snabbt och enkelt på webbplatsen eller i appen Felanmälan Gotland.

Teknikförvaltningens kundtjänst

Vid frågor eller synpunkter till Teknikförvaltningen, hör av dig till vår kundtjänst. Du får svar direkt eller blir hänvisad till rätt person.

Kundtjänst

Visborgsallén 19

62181 Visby

Telefontid måndag–fredag klockan 07.00–17.00

Chatt
Vår chatt är öppen helgfria vardagar klockan 07.00–17.00.
I chatten kan du få svar på enklare frågor av vår kundtjänst.

Undvik att nämna känsliga personuppgifter i chatten.

Kontakta Region Gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00 (Knappval 1 och 9 stänger 14.00)

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 april 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00 (Knappval 1 och 9 stänger 14.00)