Sök

Litteratur

Ett internationellt författarcentrum, en skrivarutbildning och en uppsjö av lokala författare. Litteraturen är en levande konstform på Gotland.

en uppslagen bok

Skrivprojekt för unga

Hur är det att vara ung på Gotland, i mitten av 2020-talet? Projektet Drömmar och verklighet – berättelser från en ö vill uppmana ungdomar att skriva och att uttrycka sin röst.

Projektet är ett samarbete mellan Region Gotlands litteraturutvecklare, Biblioteken på Gotland och Gotlands Museum.

Östersjöns författar- och översättarcentrum

På Klinten i Visby ligger Östersjöns författar- och översättarcentrum. Hit kommer skribenter från hela världen för att finna arbetsro. Centret ordnar också poesikvällar och andra litterära arrangemang för allmänheten.

Skrivarlinjen

I Fårösund utbildas nästa generation författare. Gotlands folkhögskola driver skrivarlinjen där du kan studera ett eller två år.

Biblioteken på Gotland

På Gotland finns tio bibliotek och två bokbilar. Biblioteken anordnar regelbundet författarsamtal, bokcirklar och skrivaktiviteter.

Gotlands bokmässa

Varje vår anordnas en bokmässa där lokala författare, förlag och bokhandlare presenterar sina böcker. Det är gratis att delta, både som utställare och besökare.

Litteraturutveckling

Region Gotlands litteraturutvecklare har som uppdrag att stärka och utveckla litteraturen som konstform. Det innebär bland annat att stötta öns författare och göra litterärt skapande tillgängligt för fler.

Litteraturutvecklaren ordnar återkommande nätverksträffar och andra aktiviteter. Prenumerera på nyhetsbrevet Litteraturen på Gotland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information.

Moa Candil jobbar som litteraturutvecklare på 50 procent.

Kvinna med glasögon och blont hår

Moa Candil

Litteraturutvecklare

Kontakta Region Gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 mars 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt