Sök

Konst

På Gotland finns konstnärer och ateljéer över hela ön. Här finns länsmuseum, ett internationellt residens, en privat konsthall och en stor mängd sommargallerier.

Dekorativ bild

Gotlands konstmuseum

Mitt i Visby innerstad ligger Gotlands museum med en rik kulturhistorisk samling. Huset rymmer för tillfället även Gotlands konstmuseum, med utställningar av samtidskonst och konstpedagogisk verksamhet.

Konsmuseets ordinarie lokal på St Hansgatan i Visby ska renoveras och byggas om. Det kommer att bli ett ändamålsenligt och fräscht hus, dock är öppningen en tid bort.

Resurscentrum Konst och form

Region Gotland håller därtill på att bygga upp ett Resurscentrum Konst och form, för öns konstnärer, formgivare och slöjdare.

Denna nya plattform på nätet och som fysisk lokal kommer även att finnas till för en intresserad allmänhet.

Offentlig konst på Gotland

På den här sidan hittar du alla offentliga konstverk på Gotland. Självklart går det alltid att upptäcka konsten också i sin in-real-life-miljö, en karta på hemsidan leder dig.

Baltic Art Center (BAC)

Baltic Art Center är ett residens och en möjliggörare för konstnärliga projekt. BAC har ett stort internationellt nätverk och arbetar med främst internationella konstprojekt, som även visas på lokalt plan.

Körsbärsgården

På Gotlands sydspets ligger Körsbärsgårdens konsthall som under sommarhalvåret bjuder på ett varierat utställningsprogram. Här finns en skulptursamling i det fria, café, pedagogisk verksamhet och evenemang.

Grafikgruppen

Grafikgruppen är en kollektiv verkstad med möjlighet att arbeta med olika grafiska tekniker. I lokalen på Ryska gränd i Visby ordnas också kurser, utställningar och andra offentliga arrangemang.

Space – rum för skapande

I mars 2024 öppnar Space som är ett rum för skapande i södra Visby. Tillgängligt både för dig som är verksam konstnär/konsthantverkare och för dig som vill ha mer plats för din hobby.

Konstutvecklaren

Konstutvecklaren på Gotland heter Armin Scholler och arbetar på Gotlands museum. Tjänsten är på 50 procent.

En medelålders man håller en ram framför ansiktet

Armin Scholler

Konstutvecklare

Gotlands Museum, Strandgatan 14

621 56 Visby


Kontakta Region Gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 mars 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt