Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Rekommenderade läkemedelslistan 2024 är klar!

Nu finns årets rekommenderade läkemedelslista på samarbetswebben, i DocPoint och i tryckt format.

Läkemedelslistan tas fram av Region Gotlands läkemedelskommitté (LMK). Den lokala listan har växt fram och fortsätter att utvecklas i samråd med de lokala verksamheterna och med särskild hänsyn till Gotlands unika demografi. Det finns därför en särskild märkning av läkemedel som ska användas med försiktighet till äldre. Inför nästa år planerar man dessutom ett separat avsnitt om läkemedel till sköra äldre.

Under våren gör läkemedelskommittén en turné med besök hos primärvården, sjukhuset och psykiatrins verksamheter. Utöver nyheter i rek-listan berättar man bland annat om LMK’s verksamhet och diskuterar den aktuella enhetens förskrivningsmönster.

Vad är nytt för i år?

Även under 2024 lyfter listan fram icke-farmakologisk behandling i form av fysisk aktivitet. Samtliga kapitel i listan är reviderade, men de största nyheterna i årets lista är behandlingsriktlinjerna för astma/KOL, hjärtsvikt och behandling av influensa. Nytt för i år är också receptfria alternativ.

Här kan du hitta listan:

Tryckta kopior kommer till verksamheterna vid läkemedelskommitténs turné. Du kan också komma förbi Läkemedelskommittén i Kallevillan och hämta ett nytryckt exemplar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 april 2024