Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Ny representant för Gotland i Stockholm-Gotlands vårdsakkunnignätverk

Anna Kullberg

Anna Kullberg är Gotlands nya representant i Stockholm-Gotlands vårdsakkunnignätverk, ett nätverk inom ramen för kunskapsstyrning, där experter inom olika specialistområden driver frågor om omvårdnad för flera patientgrupper.

Anna Kullberg är specialistsjuksköterska i onkologi och disputerade 2019 vid Karolinska institutet och sedan sommaren 2023 är hon anställd som vårdutvecklare inom omvårdnad på Visby lasarett. Anna bedriver också fortsatt forskning på Karolinska universitetssjukhuset med fokus på patientrapporterade mått, mätning av vårdkvalitet och formulärutveckling.

– I rollen som vårdutvecklare inom omvårdnad är omvärldsbevakning en helt central uppgift. Genom medverkan i vårdsaknätverket får Gotland också ta del av viktiga nyheter inom omvårdnadsområdet och kommande kunskapsstöd som vi behöver förhålla oss till, säger Anna Kullberg som också ingår i Gotlands kunskapsstyrningsråd.

Nätverket som består av 27 vårdsakar, en från varje regionalt programområde (RPO) kan till exempel verka för revideringar av Vårdhandboken och uppmärksamma omvårdnadsområden där kunskapsstöd behöver utvecklas och implementeras. Just nu arbetar nätverket med att skapa konsensus kring en regionövergripande rutin för bedömning och handläggning av akut konfusion, ett allvarligt men behandlingsbart förvirringstillstånd. En annan viktig fråga är ett eventuellt införande av ett nytt riskbedömningsinstrument för trycksår, och hur omvårdnadskvalitet bör följas övergripande i sjukvårdsregionen framöver.

– För Gotlands del är allt detta relevant och inte minst vad gäller trycksårsprevention har vi ett stort arbete att göra. Där kan vi få draghjälp av vårdsaknätverket, avslutar Anna Kullberg.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 april 2024