Sök

Så här arbetar vi på Förskolan Kabyssen

På Förskolan Kabyssen lägger vi fokus på språk och matematik. Men också hållbar utveckling, rörelse och hälsa samt teknik och digitala verktyg.

Språk och matematik

Språk och matematik är två viktiga grundstenar i förskolans arbete. Vi vill ge alla barn på Förskolan Kabyssen möjligheten att utveckla ett rikt och välutvecklat språk och en god matematisk grundförmåga.

Genom att på ett medvetet sätt undervisa barnen kring språk och matematik vill vi ge barnen goda förutsättningar för att utveckla ett rikt och nyanserat talspråk och en god matematisk förmåga. Genom lek och utforskande kring ord, bokstäver och siffror bygger vi ett intresse hos barnen som leder oss vidare. Vi utforskar volym, mängd, längd och antal sida vid sida med ljud, stavelser och grammatik.

Vi arbetar med Polyglutt som är digitala böcker. Här finns det även möjlighet för barn med annat modersmål än svenska att utveckla sitt modersmål, då sagorna finns inlästa på flera olika språk.

Hållbarhet på förskolan

Under kommande läsår ska vi arbeta med hållbarhet på förskolan.

Vad innebär det?
De tre aspekterna av hållbarhet som vi ska rikta in oss på är social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Beroende på barnens ålder och intressen så kommer det se lite olika ut i de olika grupperna, men här kommer några exempel på hur och med vad vi kan komma att jobba med barnen:

  • Gemenskap, delaktighet, omtanke – Region Gotlands värdeord följer oss genom hela verksamheten.
  • Lära känna skogen och naturen! Barn som vistas i natur och lär sig förstå den tar också ansvar för den.
  • Återbruk. Måste man kasta en sak för att den gått sönder? Kan man leka med den/ använda den ändå? Kanske ett nytt användningsområde?
  • Ansvar. För vår gemensamma miljö och material ute och inne. Sortera och städa efter sig, varsamhet med saker.
  • Sopsortering.
  • Vatten. Sparsamhet, varför? Hur fungerar vattnets kretslopp?
  • Matsvinn – det är viktigt att lära sig äta olika sorters mat och att inte slänga mat. Äpplen som har en prick går bra att äta ändå!
  • Gemenskap och samhörighet. För att utveckla en hållbar och god psykisk hälsa är delaktighet, gemenskap och samhörighet viktiga faktorer.

Hållbarhet har många viktiga aspekter och barnens funderingar och frågor är det som driver arbetet och undervisningen framåt! Följ vår verksamhetslogg på Schoolsoft för fortlöpande information om vad som händer i Era barns vardag!

Rörelse och hälsa

Rörelse och hälsa arbetar vi aktivt med på Förskolan Kabyssen. Daglig utevistelse stimulerar rörelseglädje och bidrar till friska barn!

Barn har en naturlig, inneboende vilja att röra på sig! Denna rörelseglädje vill vi i förskolan underhålla och utveckla! Genom lekar på gården, fyllda med grovmotoriska utmaningar, samspel och rörelse främjas hela barnets kognitiva utveckling och välmående.

Vi går på promenader och utflykter i vårt närområde och barnen får träna på att gå i olika miljöer, att vara uppmärksamma på sin omgivning, miljö och trafik.

Teknik och digitala verktyg

Digitala verktyg används som ett komplement i undervisningen. Vi använder digitala verktyg integrerat i undervisningens olika delar. Stor del av barnens dokumentation sker digitalt och kan på så vis användas på många sätt - projiceras, med film och foto.

Kontakta Region Gotland

Förskolan Kabyssen

Kabyssgatan 1

621 52 Visby

Telefonnummer till avdelningarna:

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 januari 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00