Sök

Högbyskolan tävlade om finalplats i tekniktävling

Mentorerna håller i diplomet för Teknikåttan.

Hardy Pettersson, Franziska Pettersson och Mien Niklasson är mentorerna och ämneslärarna som följde med klassen till tävlingen Teknikåttan.

I veckan testade Högbyskolans åttondeklassare kunskaperna i tävlingen Teknikåttan. Där tävlade de om en finalplats mot fem fastlandsskolor.

Naturvetenskapsläraren Franziska Pettersson är precis tillbaka på ön efter veckans tävling i Uppsala. Hon är nöjd med tävlingsresultatet, även om det inte gick hela vägen till final den här gången.

– Vi hade en väldigt rolig resa där eleverna verkligen fick möta nya situationer, berättar hon.

Så gick tävlingen till

Tävlingen gick ut på att sålla ut falska och sanna påståenden ur en kortlek och att bygga högsta möjliga torn på tio minuter av ätpinnar, gummiband, en tennisboll och en hockeypuck.

Den mest spännande uppgiften var datorsimulerad. Här skulle eleverna hitta en bra balans mellan hur vi kan leva ett gott liv, men ändå minska klimatavtrycket i form av mat och resor.

– Den uppgiften kanske vi tar med oss till undervisningen. Jag tycker det är roligt när undervisning är lite omväxlande, då kommer eleverna ihåg vad de har lärt sig. Det är viktigt med lite äventyrslust, avslutar Franziska.

Klarar du första deltävlingen i Teknikåttan precis som Högbyskolans åttondeklassare? Testa dina kunskaper här!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 april 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00