Kontakt

Allmänna frågor (Nackademin)
Tfn: 08-466 60 00
E-post: info@nackademin.se

Frågor om antagning (Nackademin)
Tfn: 08-466 60 00
E-post: antagningen@nackademin.se

YH-samordnare, Region Gotland
Jörgen Benzler
Tfn: 070-447 78 92
E-post: jorgen.benzler@gotland.se

Studie- och yrkesvägledare
Inger Halvarsson 
Telefon: 0498-20 36 05
E-post:  inger.halvarsson@gotland.se
 
Studie- och yrkesvägledare
Stefan Andreasson
Telefon: 0498-26 95 59
E-post:  stefan.andreasson@gotland.se

 

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Energiingenjör

Denna tvååriga yrkeshögskoleutbildning till energiingenjör ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen och kompetens inom yrkesområdena energi-, teknik- och klimat. 

Som energiingenjör jobbar man med att planera och utforma företag och organisationers energiarbete.  En energiingenjör genomför energiutredningar och energisimuleringar samt tar fram beräkningar och förslag på hur företag och organisationer kan hitta nya energieffektiva lösningar.

Om utbildningen

Utbildningen omfattar 420 YH-poäng. Du studerar bland annat kurser inom arbetsmiljö, förnybar energi, fysik för energiberäkningar, styr- och reglerteknik, projektledning och ritningslära samt miljöcertifiering och hållbarhet.

Möjligheterna till jobb efter utbildningen är mycket goda. Som energiingenjör har du en bredd av arbetsgivare inom flera olika branscher att välja mellan såsom byggbranschen, fastighetsbranschen, industrin eller teknisk konsultverksamhet. 

Yrkeshögskoleutbildningen bedrivs i samarbete med Nackademin, som är huvudman för utbildningen och en av Sveriges största yrkeshögskoleutbildare. Visby är en av två satelitorter för utbildningen och ett antal platser är vikta för just gotlänningar. 

Studierna sker i huvudsak i Visby. Du kommer att ta del av undervisningen via videolänk i klassrum på Vuxenutbildningen Gotland där det finns en samordnare för utbildningen. En fjärdedel (21 veckor) av utbildningen utgörs av LIA (praktik).

Ansökan och utbildningsstart

Utbildningen startar i september 2020 och avslutas i juni 2022. Ingen ny planerad start på denna utbildning.

Du behöver ha grundläggande behörighet till yrkeshögskolan (en gymnasieexamen eller motsvarande) samt lägst godkänt betyg i:

  • Matematik B/2
  • Ellära/Praktisk ellära/Fysik 1/Underhåll-elteknik

Nackademin sköter antagningen.

Läs mer om utbildningen och hur du ansöker