Kontakt

Telefontid för rådgivning och tidsbokning
Måndag-torsdag klockan 06.30-15.30
Fredag klockan 06.30-15.00
Telefon 0498-26 89 91 (återuppringningstjänst).

Övrig tid hänvisas till Sjukvårdsrådgivningen telefon 1177 .

Vid akuta tillstånd ring 112.

Avbokning och fakturafrågor
0498-26 85 35
E-post: vc-wisbysoder@gotland.se

Uteblivet besök/ej avbokat besök senast kl. 14.00 dagen innan kommer att debiteras.

Besöksadress
Brömsebroväg 8
621 84  VISBY
Karta

Enhetschef
Katarina Struwe Orleifson

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till vårdcentralen Wisby söder

Inbjudan att delta i vårdcentralen Wisby Söders hälsoinformationsmöte!

Syftet med mötet är att normalisera psykiska reaktioner, öka insikten om vikten av god egenvård för den psykiska hälsan samt uppmuntra varje persons egen kraft att öka sitt självomhändertagande för att få en ökad balans och styrka att hantera livets belastningar. Vi vill uppmuntra till att, efter infomötet prova förändringar under några veckors tid, och om det inte blir nån skillnad eller att man mår sämre, så går det bra att höra av sig till sjuksköterska för bokning till rådgivande samtal.

Vi kommer att beröra ämnen som oro/ångest, nedstämdhet/depression, stress, utmattning, fysisk aktivitet, mindfulness, sömn, kost, aktivitetsbalans, samt hälsoplan.

Du är välkommen på egen hand, men får gärna ta med en närstående också. Ingen anmälan krävs och det är kostnadsfritt.

Varmt välkommen till St:Olofsalen, (på norra gaveln av psykiatriska kliniken) tisdagen 10 januari klockan 12.00, sedan varannan tisdag jämna veckor.

Goda levnadsvanor gör skillnad

Tobak, alkohol, matvanor och fysisk aktivitet - dessa levnadsvanor har störst betydelse för vår hälsa. Det goda med levnadsvanorna är att de går att påverka. Mycket kan vi göra själva men man kan också behöva stöd för att komma igång. På 1177:s hemsida finns länkar till information och tips kring levnadsvanor.

Det handlar om förändring - inte att skapa dåliga samveten.

 

Utemindfulness

Utemindfulness med start 9 januari, varje måndag kl 10:30 vid S:t Görans ruin.

Hälsorummet

Här kan du själv kontrollera längd, vikt och ditt blodtryck. Det behövs ingen tidsbokning för att besöka Hälsorummet.

Om vårdcentralen Wisby söder

På vårdcentralen arbetar distriktssköterskor, distriktsläkare som är specialister i allmänmedicin, psykologer och samtalsbehandlare samt andra yrkeskategorier som kan hjälpa dig med de flesta sjukdomstillstånd. Utifrån dina medicinska behov görs en bedömning till vidare handläggning och behandling där du får vara delaktig. Vid behov kan de vägleda dig till andra specialistmottagningar inom sjukvården.

Observera att vården gör sina medicinska prioriteringar utifrån dina medicinska behov. Vilket har betydelse för vilka undersökningar du får göra, vilken personalkategori du bokas till samt väntetiden till besök och undersökning.

Förbered dig gärna alltid när du ska besöka vården med konkreta önskemål och frågor som du vill ha svar på.

Välkommen att lista dig på vårdcentralen

Vårdvalsblankett 

När vårdcentralerna är stängda

Du kan dygnet runt, alla dagar i veckan ringa till Sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177, för att få:

Det är väldigt viktigt för allas säkerhet att inte komma in på vårdcentralen med Covid-19 symtom eller luftvägsymtom. Om Du får en tid för undersökning av covid-19 symtom eller luftvägsymtom är det viktigt att informationen följs och att Du går direkt till den ingång man anvisats till.

Observera att detta  gäller även om Du sedan tidigare har en bokad tid och får covid-19 symtom eller luftvägsymtom. Då måste Du ringa till vårdcentralen för att få särskild information.

För närvarande är hälsorummet samt web-bokningen stängda. Detta för att minska risken för spridning av covid-19. 

Vid allvarlig sjukdom eller skada ring 112


Om du insjuknat med feber, hosta eller andnöd/andfåddhet utan känd orsak RING vårdcentralen eller 1177 för rådgivning. Vi bedömer att du behöver vård eller provtagning och guidar dig i så fall vart du skall bege dig.

Om du misstänker att du är sjuk eller smittad så gå inte till vårdcentralen eller akutmottagningen, i så fall ökar risken att du smittar andra. Ring vårdguiden 1177 istället. Har du en bokad tid och har luftvägssymtom med hosta, snuva, halsont och/eller feber – ta kontakt med din vårdcentral innan besöket.

Länk till info om hur du söker vård på Gotland (1177 Vårdguiden)