Kontakt

Kontakt

Distriktsläkare
Telefon: 0498 - 20 45 81
Telefontid: måndag-torsdag klockan 06.30 - 15.30, fredag klockan 06.30-15.00.

 

För tillfället har vi ingen ordinarie läkare på Slite vårdcentral. 


 

 

 

Slite vårdcentral

Telefontid för rådgivning och tidsbokning
Måndag-torsdag klockan: 06.30 - 15.30
fredag klockan: 06.30 - 15.00

Telefon 0498 - 20 45 81 (återuppringningstjänst)

Övrig tid hänvisas till: 
Sjukvårdsrådgivningen telefon 1177

Vid akuta tillstånd ring 112

Avbokning
Telefon: 0498 - 20 45 94
Måndag-fredag klockan 08.15 - 16.00 (lunchstängt 12.00 - 13.00)
E-post: slitevardcentral@gotland.se
Ej avbokat besök före klockan 14.00 dagen innan utsatt tid debiteras, gäller även om du har frikort eller om besöket är avgiftsfritt.

Postadress:
Slite vårdcentral
Region Gotland
621 84 Visby 

Besöksadress:
Storgatan 79, Slite
Karta

Marina Svensson
Verksamhetschef
Telefon: 0498- 26 85 11
E-post: marina.svensson@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till Vårdcentralen Slite

Välkommen att lista dig på vårdcentralen.
Vårdvalsblankett

Aktuellt

Vi har för närvarande långa väntetider för recept och läkartider på grund av sjukdom i personalgruppen!

 

Nu kan du som fyllt 65 år eller ingår i en riskgrupp boka tid för vaccination mot säsongsinfluensa.

Vaccinationsbokningen mot säsongsinfluensa öppnar idag för personer som fyllt 65 år och för personer i riskgrupp. Den 8 november börjar vaccinationerna på öns vårdcentraler.

Personer som fyllt 65 år eller ingår i en riskgrupp rekommenderas att vaccinera sig för att inte bli allvarligt sjuka av influensa eller av en följdsjukdom, som lunginflammation. Vaccinationen behöver uppdateras inför varje ny säsong, eftersom influensaviruset ändrar sig lite varje år och skyddet mot svår infektion avtar med tiden.

– Vi vet inte hur årets influensasäsong kommer att bli, men eftersom vi har haft väldigt lite influensa de senaste två åren när covid-19 har dominerat, så finns det en risk för att skyddet mot influensa är lågt hos många, och därför extra viktigt att se till att vaccinera sig, säger smittskyddsläkare Maria Amér.

Tidsbokning 

Privata vårdcentraler kontaktas direkt för tidsbokning, via telefon eller på 1177.se. För vårdcentraler inom Region Gotland kan man boka tid i appen Alltid öppet. Det går också att ringa till sin vårdcentral (knappval Vaccination) eller ringa direkt till bokningen på telefon 0498-26 98 00 (knappval säsongsinfluensa). Bokningen är nu öppen för personer som fyllt 65 år eller ingår i en riskgrupp. 

Det finns också en rekommendation för sammanboende till personer med kraftigt nedsatt immunförsvar att vaccinera sig, men dessa behöver betala för sin vaccination. Bokning görs på telefon 0498- 26 98 00.

Vaccination mot influensa erbjuds kostnadsfritt till:

• Personer som fyllt 65 år (i detta fall ska man ha fyllt 65 år, inte bara födelseåret)

• Gravida efter graviditetsvecka 12

• Personer med kronisk hjärt- eller lungsjukdom, lever- eller njursvikt

• Personer med diabetes typ 1 eller 2

• Personer med kraftigt nedsatt immunförsvar (på grund av sjukdom eller behandling)

• Personer med alkohol- eller narkotikaberoende

För personer som inte fyllt 65 år och inte heller ingår i en riskgrupp så kommer det också att finnas möjlighet att vaccinera sig, men till en kostnad. Bokningen öppnar för allmänheten  i senare i november.

Mer information om säsongsinfluensa samt vilka som rekommenderas vaccin finns även på www.gotland.se/influensavaccination samt 1177.se 

 

Nu kan du även beställa dina recept på telefon 0498 - 20 45 81, knappval 5 receptförnyelse och även boka provtagning, knappval 4.

Vaccination covid-19

  • Information om vaccinering mot covid-19, på Gotland.
  • Har du allmänna frågor kring vaccination eller pandemin ring det nationella upplysningsnumret 113 13 eller 1177 Vårdguiden.
  • Har du specifika medicinska frågor, kontakta din behandlande läkare, specialistmottagning eller vårdcentral.

 

Viktigt att tänka på:
Det är väldigt viktigt för allas säkerhet att inte komma in på vårdcentralen med Covid-19 symtom eller luftvägssymtom. Om man får en tid för undersökning av Covid-19 symtom eller luftvägssymtom är det viktigt att informationen följs och att man går direkt till den ingång man anvisats till.
 
Observera att detta  gäller även om man sedan tidigare har en bokad tid och får Covid-19 symtom eller luftvägssymtom. Då måste man ringa till vårdcentralen för att få särskild information.
 
För närvarande är hälsorummet samt web-bokningen stängda. Detta för att minska risken för spridning av Covid-19. 
 

Vårdcentralernas drop in-mottagningar är stängda

Om du insjuknat med feber, hosta eller andnöd/andfåddhet utan känd orsak RING vårdcentralen eller 1177 för rådgivning. Vi bedömer att du behöver vård eller provtagning och guidar dig i så fall vart du skall bege dig.
 
Om du misstänker att du är sjuk eller smittad gå inte till vårdcentralen eller akutmottagningen, i så fall ökar risken att du smittar andra. Ring istället vårdguiden på telefon 1177. Har du en bokad tid och har luftvägssymtom med hosta, snuva, halsont och/eller feber – ta kontakt med din vårdcentral innan besöket.
 

Länk till info om hur du söker vård på Gotland (1177 Vårdguiden)

Videomöte med vården

Nu kan vi erbjuda videomöte som ett alternativ till att du besöker oss. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. Vi bokar ett videomöte med dig. Videomötet genomförs i appen Alltid öppet. Du behöver en smartphone eller läsplatta för att ladda ned appen "Alltid öppet" samt mobilt BankID för att logga in.

 

Läs mer om oss