Akut hjälp och skydd
- Vid akut behov av skydd eller stöd ring SOS alarm på telefon 112.
- Socialtjänsten ansvarar för att ge stöd och hjälp till våldsutsatta personer och deras barn. På kvällar, nätter och helger kan du kontakta socialjouren för att få akut hjälp vid familje- och relationsproblem, våld i familjen eller beroendeproblematik.
- Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon som är öppen dygnet runt. Samtalet syns inte på telefonräkningen. Telefonnummer 020-50 50 50.
- Terrafem har en nationell jourtelefon för kvinnor med utländsk härkomst som är öppen dygnet runt. Samtalet syns inte på telefonräkningen. Telefonnummer 020-52 10 10
- Om du eller någon annan behöver skyddat boende kan du kontakta kvinnojouren Amanda via deras akutnummer. Telefonnummer: 0730-49 29 01
Råd och stöd
All personal har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte får prata med någon utomstående om det som kommer upp i våra samtal. Däremot är vi skyldiga att anmäla till socialtjänsten om något kommer fram som gör att vi känner oro för ett barn eller en ungdoms situation.
- Familjefridsteamet erbjuder stödsamtal för våldsutsatta kvinnor och för barn och ungdomar som upplever våld i hemmet.
- Beroendeverksamheten har särskild kompetens för stöd till personer med missbruksproblem. Du kan vara anonym i kontakten med beroendeverksamheten.
- Länk till hemsida om stöd till dig som riskerar att skada den du älskar. Telefonlinje 020-555 666
Barn och ungdomar som upplever våld
Är du rädd?
Har någon varit elak mot eller skadat någon du känner?
Det är inte ditt fel!
Du kan ringa till BRIS hjälptelefon när som helst, telefon: 116 111
Aktuellt
11 oktober klockan utbildningsdag i Stockholm om att möta hbtq-personer som utsatts för sexuellt våld. Arrangeras av RFSL, Brottsofferjouren och Unizon. Länk till inbjudan 11 oktober.
17 oktober klockan 19.00-21.00 utbildningstillfälle om sex på nätet. Teater av Unga Roma och föreläsning av Caroline Engvall, författare till boken Virtuell våldtäkt. Ljusgården, Region Gotland, Visborg Rådhuset i Visby. Länk till inbjudan 17 oktober.
Presentationsmaterial från utbildningsdag 2018-12-17
Samverkan för ett våldsfritt Gotland
SKL:s uppdrag för kvinnofrid 2018-2020
Kvinnofrid i hälso- och sjukvårdsuppdraget