Kontakt

Lotta Segerdahl Vahlby
Telefon: 0498-26 93 25
E-post: omsorgsjobb@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Omsorgstrainee – din väg till ett fast jobb efter gymnasiet

Nu kan du som väljer vård- och omsorgsprogrammet inför nästa läsår räkna med fast jobb när du är klar. Då finns det jobb till dig inom äldreomsorgen eller ett arbete med personer som har en funktionsnedsättning. Du varvar teori och praktik under studietiden och traineejobb på sommarloven. När du är klar lovar vi dig en fast tjänst. Vi kallar det omsorgstrainee.

Du blir viktig i människors vardag?

Som medarbetare hos oss kommer du att ha ett av Sveriges viktigaste jobb. Din uppgift är att bidra till goda livsvillkor för människor. Det handlar om att ge hjälp och stöd för kortare eller längre tid, och under olika perioder i livet. Målet är att stärka människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Nu öppnar vi en möjlighet för dig som vill göra skillnad i människors vardag att få ett fast jobb, en fast tjänst, när du avslutat dina studier. Vi gör det i samarbete med vård- och omsorgsprogrammet på Wisbygymnasiet.

Vårt löfte till dig

När du går ut gymnasiet och har haft sommarjobb hos oss kommer du att erbjudas en anställning i resursteamet. Resursteamet anställer och ger jobb till nya medarbetare inom hemtjänsten, på äldreboenden och inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning. Tillsammans kommer vi att hitta en lämplig placering i någon av dessa verksamheter.

Det här förväntar vi oss av dig

För att vårt löfte till dig ska gälla vill vi att du har

  • godkänd yrkesexamen från vård- och omsorgsprogrammet
  • godkända praktikperioder
  • godkända traineejobb på somrarna efter årskurs två och tre
  • B-körkort manuell växellåda

Varför gör vi det här?

Vård och omsorg kommer att behöva tusentals nya medarbetare de närmaste åren. För att kunna erbjuda detta med god kvalitet måste vi se till att få duktiga medarbetare att stanna kvar och unga att söka sig till dessa arbetsuppgifter.