Kontakt

Annika Wassén
Musik- och teaterutvecklare
Telefon: 070-723 03 22
E-post: annika.wassen@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Musik- och teaterutvecklare

Musik -och teaterutvecklarens ansvarsområde är att stärka och utveckla musik -och teaterområdet på Gotland.

Annika Wassén

Musik- och teaterutvecklaren arbetar med att stärka de regionala strukturerna på området. Arbetet bedrivs både på strategisk och operativ nivå, vilket innebär både en processinriktad och en rådgivande funktion.

Utvecklaren är en samtalspart för idéer och frågor, undersöker behov och initierar t ex seminarier, utbildningar och projekt. I arbetet ingår också att utveckla nya vägar för publikkontakter, samt att ta initiativ till projekt som förnyar och utvecklar musik -och teaterområdet på Gotland. Särskilt prioriterat är att främja barn och ungas möjligheter att ta del av musik och teater både som publik och aktivt utövande. 

Musik- och teaterutvecklare är Annika Wassén som arbetar 100 procent. Huvudman för musik- och teaterutvecklaren är Region Gotland. Från den 16/6-23 till den 30/4-24 är Annika föräldraledig.

- - - - - - - - - - - - - -

Vikarierande utvecklare på Kulturenheten

Publicerad 2023-06-26 11:52

Nu är det klart vilka som kommer att kliva på uppdragen som vikarierande musikutvecklare och teaterutvecklare på Kulturenheten. Vi ser med stor glädje fram emot att välkomna Vera Kebbe och Anna Holmlin Nilsson!

Vera Kebbe kommer att vikariera som musikutvecklare. Hon är utbildad inom låtskrivning och scenkonstproduktion och har en bakgrund som frilansmusiker, verksamhetsledare för Kulturföreningen Roxy och som producent för barn och unga på Gotlandsmusiken. 

- Det här ska bli jättekul, så spännande att få agera i musiklivet från ett nytt perspektiv och få jobba med så intressanta och inspirerande människor över hela ön, hälsar Vera, som kommer att dela sin tid mellan Kulturenheten och Gotlandsmusiken.  

Anna Holmlin Nilsson blir vikarierande teaterutvecklare. Hon har en bakgrund som skribent, läromedelsförfattare, mediepedagog och teaterproducent. Hon har i sin roll som producent hos ett flertal fria teatergrupper - inte minst Teater Unga Roma sedan 2015 - erfarenhet av kommunikation, finansiering, turnéläggning och publikarbete.

- Jag ser fram emot att inspirera bygdegårdar på landsbygderna att det är enkelt och roligt att arrangera scenkonst! säger Anna. 

Anna och Vera kommer att finnas på plats mellan den 1 september och den 30 april 2024. För frågor inom teater och musik innan dess hänvisas till Paola Ciliberto på paola.ciliberto@gotland.se

Anna Holmlin Nilsson kommer vara den som håller i arrangörsnätverket.