Kontakt

Tove Öberg
TF verksamhetsledare
Telefon: 0498-20 48 15

Maud Hjorter
Frivilligsamordnare
Telefon: 0498-26 84 76

Ewa Hansson
Aktivitetssamordnare
Telefon: 0498-20 47 47

Ellinor Sundstrand
Rörelse- och hälsosamordnare
Telefon: 0498-20 48 32

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Öppna mötesplatser

Du som är över 65 år är välkommen till någon av våra öppna mötesplatser. Vi finns i Visby, Slite och Hemse. Mötesplatsen drivs av Hälsofrämjande enhetens seniorteam med stöd av engagerade frivilliga.

 

En hälsofrämjande mötesplats

På mötesplatserna får du möjlighet att ta del av flera olika aktiviteter. Syftet med aktiviteterna är att ge dig ökad kunskap över hur du bibehåller din hälsa samt inspirera dig till egenvård och egenansvar. Att besöka mötesplatsen är gratis. I samband med vissa aktiviteter erbjuds fika till självkostnadspris. När vi arrangerar större evenemang tar vi ibland ut en avgift.

 

Bli en del av något större

Som inom flera andra sektorer finns hos oss möjlighet att engagera sig frivilligt. Att vara frivillig ger känsla av sammanhang och bidrar till ökad social gemenskap, vilket  skapar goda förutsättningar för dig att bibehålla din hälsa. Tillsammans med enhetens frivilligsamordnare lägger ni upp ett uppdrag som passar just dig.

Kontakta vår frivilligsamordnare eller läs mer under fliken Frivillig till vänster.
 

Program

Hos oss får du ta del av ett gediget månadsprogram med fysiska, psykiska, sociala, kulturella och existentiella aktiviteter. Programmet kan du hämta på respektive mötesplats eller här på hemsidan genom att klicka dig in på Gråbo, Slite eller Hemse i menyn till vänster.

 

Vi samarbetar gärna

Kontakta oss gärna om du eller din förening vill tipsa om eller hålla i en aktivitet på någon av våra mötesplatser. Kontakta aktivitetssamordnare för mer information.

 

Lyssna på vår podd om ensamhet

I programmet möter du 77-åriga Gunnel som berättar om sina tankar kring ensamhet. Medverkar gör också Annette Öhrn från socialförvaltningens hälsofrämjande enhet som ger konkreta tips på vad man kan göra för att  bryta ensamheten.

 


Vill du röra på dig?

För att må bra är även motion och rörelse viktigt. Kom igång med våra rörelsefilmer.
Här hittar du dem.