Kontakt

Hans Berglund
Enhetschef
0498- 26 32 71

Lotta Segerdahl Vahlby
Rekryterare
0498-26 93 25
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Stödassistent/­boendeassistent

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Vi ger stöd och service till personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Du arbetar för att underlätta och stödja den enskilde till att klara det praktiska i vardagen. Målet är att de skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Med den enskilde i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner, där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Avdelningen omsorg om personer med funktionsnedsättning har startat upp en Kompetens-och bemanningsenhet med syfte att säkerställa kontinuitet och kompetens inom avdelningen.

Vi söker nu 4 stycken nya medarbetare för tillsvidareanställning till vår enhet

Arbetsuppgifter

Som stödassistent/boendeassistent kommer du att arbeta på våra enheter inom Avdelningen omsorg om personer med funktionsnedsättning. Arbetet innebär att ge stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning utifrån beslut om insats enligt SoL, LSS och HSL.

Du kommer att arbeta på ett grundschema med förlagd arbetstid dagtid, kvällstid, natt, sovande jour och varannan helg. Tjänsterna kommer vara förlagda områdesvis som södra, norra och mellersta Gotland. Men man skall kunna gå över områdena när verksamheten har behov av det.

Det kommer att ställas höga krav på att självständigt kunna planera och administrera ditt schema utifrån avtal och gällande rutiner.

Du kommer att vara en del i uppbyggnaden av en ny organisation och ska därför vilja bidra med kreativitet och innovativa lösningar. Inom kompetens och bemanningsenheten strävar vi efter att leverera tjänster med god kvalité och söker personal som vill jobba utifrån den värdegrund som är antagen i Region Gotland.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker har genomfört en gymnasial utbildning, meriterande med inriktning på socialpedagogik. Det är också meriterande om du innehar specialkompetenser som ex handledare utmanande beteende, MI, lågaffektivt bemötande, tecken som stöd. Har tidigare erfarenhet av arbete inom LSS och Sol verksamheter. Det är även bra om du har erfarenhet och intresse av schemaläggning och planering.

Vi söker dig som har social kompetens och ett pedagogiskt förhållningssätt. Du är lugn, trygg och har ett stort tålamod. Har ett stort intresse för att arbeta med människor och kunna jobba självständigt. Du ska vara mycket flexibel med din arbetstid samt trivas med att arbeta på olika enheter med många olika arbetskollegor. Ha goda kunskaper inom digitalisering och dokumentation samt att vilja lära sig mer. Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, både när det gäller tal och skrift. Krav på körkort och tillgång till egen bil. Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Omsorg om personer med funktionsnedsättning, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse
Antal tjänster
4

Kontakt

Hans Berglund
Enhetschef
0498- 26 32 71
Lotta Segerdahl Vahlby
Rekryterare
0498-26 93 25

Ansökan

Referensnummer
A990166
Sök senast
2020-12-13
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt