Kontakt

Yvonne Skovshoved
ekonomichef
0498-268177
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Materialkonsulent

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Som materialkonsulent är du anställd vid ekonomienheten i hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Här arbetar bland annat lokalstrateg, miljö- och säkerhetssamordnare, inköpssamordnare, projektledare och avtalscontroller tillsammans mot en god och nära hälso- och sjukvård som utgår från invånarnas behov.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett intressant uppdrag i arbetet med sortiments- och materialfrågor i sjukvårdens och tandvårdens verksamheter. I rollen som materialkonsulent ansvarar du för planering och samordning vid upphandling av förbrukningsvaror. Upphandlingar görs många gånger i samarbete med Stockholms läns landsting.

I uppdraget ingår även att efter avslutad upphandling tillsammans med inköpare hantera implementeringen av förbrukningsvaror. Du säkerställer då också att varor enligt nya avtal motsvarar varor i beställningssystem.

Att vara delaktig i marknadsundersökningar är avgörande för att lyckas i rollen som också innefattar framtagning av kravspecifikationer, implementering av avtal och uppföljning av befintliga avtal.

Arbetet innebär många kontakter med olika professioner både inom den egna verksamheten, med andra förvaltningar liksom med leverantörer. Du bistår vårdenheter vid inköp, konsulterar leverantörer om produktinformation och produktvisningar samt stöttar den interna varuförsörjningen med utbytesartiklar.

Kvalifikationskrav

Du som söker har sjuksköterskeexamen eller annan eftergymnasial utbildning från högskola eller motsvarande inom sjukvård. Vi ser också att du har erfarenhet av och kunskap om sjukvårdsverksamhet.
Har du erfarenhet av projektledning, inköp och upphandling i offentlig verksamhet ser vi det som meriterande.

Att planera, genomföra och följa upp inköp inom förbrukningsområdet förutsätter förmågan att arbeta strukturerat och självständigt. I större upphandlingsprojekt är materialkonsulenten den samordnande och drivande funktionen för att upphandlingen ska gå i lås vilket ställer krav på en drivande personlighet.

Eftersom arbetet till stor del sker genom samarbete och kontakter krävs att du har lätt för att bygga relationer och värnar om god kommunikation. Att vara lyhörd och stödjande gentemot dina kunder inom sjukvårdens verksamheter är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Att du har B-körkort är ett krav.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
HSF Ekonomi, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse

Kontakt

Yvonne Skovshoved
ekonomichef
0498-268177

Ansökan

Referensnummer
A990793
Sök senast
2020-12-13
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt