Kontakt

Lotta Lutteman
Kommunikationschef
0498-269805
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Kommunikatör

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen i regionstyrelseförvaltningen. Här finns ett kommunikationsteam bestående av sju kommunikatörer med olika specialistkompetenser. Teamet arbetar bland annat med regiongemensamma kanaler som hemsida, intranät och sociala medier. Här finns specialister inom exempelvis grafisk form och pressfrågor.

Vi söker nu två kommunikatörer till vårt kommunikationsteam. Anställningarna löper på ett år med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Var med och utveckla Region Gotlands kommunikativa förmåga tillsammans med oss!

Vi behöver bli fler som arbetar med att ge kommunikationsstöd i alla spännande projekt och prioriterade utvecklingsområden som drivs inom Region Gotland.

Din huvudsakliga uppgift blir att arbeta med intern och extern kommunikation inom olika utvecklingsområden och projekt. Du ansvarar för att samordna och driva kommunikationen operativt utifrån fastställd kommunikationsplan. Uppdragen varierar i omfattning och inkluderar internkommunikation, marknadskommunikation, PR, webb och sociala medier.

Du kommer att:
• Vara ett kommunikationsstöd inom främst regionstyrelseförvaltningens projekt och uppdrag.
• Leda det strategiska och operativa kommunikationsarbetet i dessa.
• Ansvara för planering, genomförande och uppföljning av tidplan och aktivitetsplan.
• Ha kontakter med eventuella externa konsulter och leverantörer.
• Skapa, sprida och anpassa material i form av text, foto och film i regionens kanaler.
• Säkerställa samordning med regionens övriga kommunikationsaktiviteter.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har relevant akademisk universitets- eller högskoleexamen inom kommunikation eller motsvarande. Vi vill också att du har arbetslivserfarenhet som kommunikatör, gärna inom offentlig sektor.

Arbetet kräver en självgående kommunikatör med god språkkänsla. Vi ser att du har erfarenhet av projektledning i större kommunikationsuppdrag. Du är van att arbeta proaktivt och navigera i komplexa organisationer.

Vi ser det som meriterande om du har intresse eller erfarenhet av samhällsbyggnadsprocesser och/eller frågor inom kultur- och fritidsområdet.

Du är en driven person som håller deadlines och kan få alla i projektet att samarbeta mot samma mål. Du är strategisk och identifierar visioner och mål samt planerar aktiviteter för att nå dit.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Kommunikationsenheten, Regionstyrelseförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde snarast enligt överenskommelse. varaktigheten på båda tjänsterna är på ett år, dock längst till och med 2022-04-30.
Antal tjänster
2

Kontakt

Lotta Lutteman
Kommunikationschef
0498-269805

Ansökan

Referensnummer
A1010963
Sök senast
2021-03-14
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt