Kontakt

Kerstin Markgren
Enhetschef
0498-204528

Marit Lindgren
Avdelningschef
0498-204214

Karina Hedengrahn
Facklig representant, Vision
0498-268832
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Biträdande enhetschef särskilt boende

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Avdelningen för särskilt boende har ansvar för 178 demensboendeplatser och 227 särskilt boende platser samt 36 korttidsplatser vilka är fördelade på 11 boenden som är utspridda på 6 olika orter på Gotland. De olika boendena leds av totalt 16 enhetschefer samt administrativt stöd.

På norra Gotland finns två särskilda boenden, Kilåkern i Slite och Stuxgården i Fårösund.
Stuxgården, som ligger vackert beläget i Fårösund med utsikt mot Fårö, har 36 lägenheter varav 24 är avsedda för personer med demenssjukdom och 11 lägenheter för personer med somatiskt omvårdnadsbehov samt 1 korttidsplats. Hälso- och sjukvården bedriver även Trygghetspunkt i huset.

Kilåkern, som ligger i centrala Slite med närhet till hamnen, är ett mindre boende i två plan för personer med somatiskt omvårdnadsbehov. Boendet består av 20 lägenheter med balkong, varav en lägenhet är för växelvis boende.

Stuxgården och Kilåkern är tillsammans en stor enhet, som drivs som två separata verksamheter. Därför förstärker vi enheten med en biträdande enhetschef som kommer arbeta tätt ihop med ansvarig enhetschef.

Arbetsuppgifter

Som biträdande enhetschef har du ett nära samarbete med ansvarig enhetschef. Tillsammans ansvarar ni för att boendena som helhet skall kunna ge en god och säker boendemiljö för alla boende samt en god arbetsmiljö för alla medarbetare.

Det är enhetschefen som har det yttersta ansvaret för boendena men tillsammans leder och driver ni utvecklingen framåt på enheten.

Du kommer att stötta ansvarig enhetschef med övergripande planering, förbättrings- och utvecklingsarbete samt med att leda och coacha personalen på enheten. Du kommer att ha delegerat personal- och arbetsmiljöansvar för ca 30 medarbetare. Där har du tillsammans med planeraren ansvar för den dagliga planering, schemaläggning och bemanning.

I rollen ingår även att samarbeta med övriga yrkeskategorier samt att på uppdrag av enhetschefen ta ansvar för utvecklingen av enhetens rutiner och arbetssätt. Du rapporterar direkt till ansvarig enhetschef.

Vi erbjuder dig ett självständigt och varierande arbete med stimulerande arbetsuppgifter, där du blir en del i en större helhet, där vårt uppdrag bidrar till att göra vardagen bättre för alla gotlänningar och där din utveckling blir vår framgång.

Kvalifikationskrav

Du som söker är en trygg ledare som har god kännedom kring socialtjänstlagen. Du har relevant akademisk utbildning inom socialt arbete, hälso- och sjukvård eller ledarskap, alternativt dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt.

Vi ser gärna att du god teknisk kunskap, då gärna inom välfärdsteknik. Vidare är det även meriterande om du tidigare haft en chefsroll och erfarenhet från äldreomsorgen samt att ha arbetat inom en komplex organisation. Körkort erfordras då du kan komma att behöva ta dig mellan de olika boendena.

Som person ser vi att du är strukturerad, ansvarstagande och initiativrik. Du känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat. Du är handlingskraftig och tycker om att se konkreta resultat av ditt arbete.

Som ledare är du trygg, tydlig och närvarande. Du tar tillvara på medarbetarnas kompetenser och du har förmågan att skapa ett arbetsklimat där engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten.

Vidare har du lätt för att skapa goda relationer och du har lätt för att samarbete med andra. Du är en god kommunikatör som obehindrat uttrycker sig i tal och i skrift.

Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Äldreomsorg särskilt boende, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde 2021-06-01 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Kerstin Markgren
Enhetschef
0498-204528
Marit Lindgren
Avdelningschef
0498-204214
Karina Hedengrahn
Facklig representant, Vision
0498-268832

Ansökan

Referensnummer
A1010219
Sök senast
2021-03-14
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt