Kontakt

Eva Flemming
Biträdande enhetschef
0498- 263 423

Sofi Öhrn
Studie- och yrkesvägledare, samordnare
0498- 203 696

Carina Levander
Facklig representant, Studie- och yrkesvägledare
0498- 269 838
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Studie- och yrkesvägledare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Inom arbetsmarknads- och integrationsenheten finns bland annat den samlade organisationen för studie- och yrkesvägledare som ansvarar för vägledning i alla skolformer inom regionen och inom det kommunala aktivitetsansvaret. Det innebär att man har SYV-kollegor och driver utvecklingsarbeten tillsammans och har en gemensam chef. Sedan 2017 har Region Gotland drivit projektet Kompetenta Gotland som syftat till stärkt studie- och yrkesvägledning och stärkta strukturer mellan skola och arbetsliv.

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare till den samlade organisationen med placering inom något av våra verksamhetsområden.

Arbetsuppgifter

I din roll som studie- och yrkesvägledare så ansvarar du för att vägleda personer inför framtida studie- och yrkesval. Du kommer att genomföra samtal av vägledande och motiverande karaktär både individuellt och i grupp. Du ansvarar för informationen inför kommande studie- och yrkesval.
Du kommer också att vara stöd och handleda pedagogers studie- och yrkesorienterade insatser samt skapa och upprätthålla kontakter med andra instanser som till exempel i arbetslivet, som är viktiga för elevernas och ungdomarnas utveckling.

I din roll så kommer du även att:
- Samarbeta med andra aktörer för att hjälpa och stödja individen på sin väg framåt.
- Samordna PRAO-verksamheten (om tjänsten är på en grundskola).
- Bidra till en positiv utveckling av studie- och yrkesvägledningen på Gotland.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har studie- och yrkesvägledarexamen men välkomnar också sökande som kommer att ta examen inom kort.

Du bör vara öppen och välkomnande i mötet med andra. Valkompetens, utveckling och inkludering är nyckelord i ditt arbete. Det krävs att du är självgående och kan strukturera, planera och prioritera dina uppgifter. Du är en person med självinsikt och samarbetsförmåga. Du har förmåga och engagemang att motivera och stödja individer på deras väg mot väl underbyggda val.

I rollen behöver du inneha B-körkort.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Arbetsmarknad- och integrationsenheten, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tjänsten är ett vikariat till 2021-07-31 med eventuell möjlighet till förlängning. tillträde 2021-02-01 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Eva Flemming
Biträdande enhetschef
0498- 263 423
Sofi Öhrn
Studie- och yrkesvägledare, samordnare
0498- 203 696
Carina Levander
Facklig representant, Studie- och yrkesvägledare
0498- 269 838

Ansökan

Referensnummer
A989267
Sök senast
2020-12-13
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt