Kontakt

Patrick Dahl
Verksamhetsledare Energicentrum Gotland
patrick.dahl@gotland.se
Anna Wejde
Enhetschef samhällsplanering
0498 269512
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Teknisk projektledare

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 700 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Arbeta med projekt som ställer om samhället och förbättrar världens klimat. Låter det som en uppgift för dig?

Det är ingenting som Energicentrum Gotland självt tar på sina axlar men väl att vara drivande till att Gotland har ett 100% förnybart energisystem om 20 år. Energicentrum Gotland är en ny verksamhet med kommunikation, teknisk rådgivning och drift av samhällsbreda projekt som centralt i uppdraget. Energicentrum agerar som ett nav och sprider information, kommunicerar, skapar förutsättningar för förnybara initiativ bedriver folkbildning och är den naturliga kontaktpunkten mot omvärlden rörande Gotlands energiomställning. Det innebär kontaktnät från gotländsk socken till Bryssel, via nationella myndigheter och kanske även internationella teknikleverantörer. Vi söker dig som motiveras av den bilden och vill vara del i det arbetet och bidra med stort tekniskt kunnande.

Region Gotland är huvudman för verksamheten och Energicentrum tillhör enheten Samhällsplanering. Dina kollegor är energi- och klimatrådgivare, kommunikatörer och experter. Styrgruppen för Energicentrum har bred förankring bland invånare, näringslivet, offentlighet och akademi. Energicentrum har även en uttalad roll i Energimyndighetens regeringsuppdrag Energipilot Gotland: uppdraget som syftar till att Gotland är officiellt utsedd att gå först i Sveriges omställningsarbete till ett förnybart energisystem och vara en bärare av erfarenheter och lösningar till övriga landet.

Energicentrums organisation kommer växa efter behov men är en del av en större helhet på Gotland och nationellt. Framgången i arbetet kommer avgöras av hur framgångsrikt vi samarbetar med andra aktörer som bidrar till energiomställningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som teknisk projektledare att självständigt leda uppdrag inom Energicentrums verksamhetsplan. Det kan t ex vara som ansvarig för ett nav inom Energicentrum som arbetar frågor inom Lagring & Flexibilitet eller Egenproduktion och Energigemenskaper.

Du är central teknisk resurs i analyser, rådgivning och eventuella leverantörskontakter. Det kan vara gentemot partners i egna projekt, utredningsarbeten och aktiv coachning av företag och allmänhet.

Du tar en aktiv del i kommunikationen med Energicentrums intressenter. Vid sidan av det direkta kommunikationsansvaret blir alla medarbetare involverade i dialogen med Energicentrums målgrupp.

Kvalifikationskrav

Vem är du?
Vi ser att du är högskoleutbildad inom energi och väl bevandrad med de tekniska lösningar som präglar dagens energimarknad. Du har ett antal års erfarenhet inom energiområdet.
Som person är du ödmjuk, prestigelös och social. Du är professionell, leveranssäker, målinriktad och ansvarstagande. För att trivas i rollen ska du tycka om att vara med i en verksamhets uppbyggnad och att vara en del av ett uppdrag som jobbar i full transparens. Och att du har nära till skratt!

Rollen kräver att du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.
Rollen innefattar inte personalansvar men väl viss projektledning av inhyrda resurser och köpta tjänster då du kan få roll som beställare inom projekt och/eller olika expertisområden.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Primära kunskaper
• Djuplodande kunskaper inom energiteknik och energisystem
• Projektledning med arbete mot tydliga mål
• God analytisk förmåga

Värdefulla erfarenheter
• Tidigare arbetserfarenhet i rådgivande och projektledande roll inom energiområdet
• Erfarenhet av att leda presentationer och dialog i större grupper

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Samhällsplanering, Regionstyrelseförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse

Kontakt

Patrick Dahl
Verksamhetsledare Energicentrum Gotland
patrick.dahl@gotland.se
Anna Wejde
Enhetschef samhällsplanering
0498 269512

Ansökan

Referensnummer
A1010134
Sök senast
2021-03-14
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt