Kontakt

Tobias Vestergren
Tf enhetschef
0498-26 95 56
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Ekonomiassistent

Som en del av Region Gotland förvaltar och utvecklar teknikförvaltningen infrastruktur med hög driftssäkerhet och inriktning mot ett hållbart samhälle inom områdena fastigheter, vatten/avlopp, gata/mark, kollektivtrafik, avfallshantering och hamnar. Vi tillhandahåller även försörjningstjänster för Region Gotlands
verksamheter samt ansvarar för hjälpmedelscentralen. Våra cirka 500 medarbetare utför vårt uppdrag med medborgare, näringsliv och regionens verksamheter i centrum.

Region Gotland söker dig som vill vara med och utveckla avfallsverksamheten. I din roll har du fokus på kundärenden och fakturering.
Du kommer vara en del i när teknikförvaltningen optimerar organisationen för att utveckla Gotland som ekokommun. För Region Gotland innebär ekologisk hållbarhet att vi värnar miljön, naturen och vattnet för att säkra ett fortsatt hållbart samhälle till kommande generationer. Högre grad av återvinning och hållbara kretslopp, att minska samhällets farliga avfall, klimatanpassning, medvetna konsumtionsval och ansvarsfullt samhällsbyggande som minskar belastningen på ekosystemen.

Avfallsavdelningen ansvarar bland annat för insamling av matavfall, brännbart, slam och latrin. Av matavfallet gör vi biogas och det brännbara återanvänds i den gotländska industrin.

Avfallsavdelningen är inne i ett dynamiskt skede. Avdelningen ansvarar både för utvecklings- och driftsfrågor, omsätter drygt 100 mkr och har ca trettio medarbetare. Verksamheten bedrivs både av interna och externa utförare. Inom avdelningen finns sju återvinningscentraler, en aktiv deponi och avfallsanläggning, insamling av slam, latrin samt kärl- och säckavfall. På avdelningen arbetar avfallsingenjörer, systemutvecklare, ekonomer, handläggare, administratörer, arbetsledare och driftspersonal.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta med vår kundreskontra.

Arbetsuppgifterna består bland annat av att:
• Dagligen ta hand om och placera inkomna kundinbetalningar.
• Löpande ha kontakt med vårt inkassobolag i olika ärenden.
• Ha kontakt med kunder i frågor om obetalda fakturor, bestridanden, anstånd och avbetalningsplaner.
• Inläsning av filer för fakturering.
• Avstämning
• Allmän support avseende kundreskontran.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker minst har gymnasial utbildning inom ekonomi och har arbetat som ekonomiassistent med kundreskontra tidigare, samt har erfarenhet av krav- och inkassohantering.
Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och i skrift, för att klara av arbetsuppgifterna. Du har god systemvana och har du erfarenhet av att arbeta i affärssystemen Visma och EDP future affärslösningar är det meriterande. Du har goda kunskaper i Office, krav på goda kunskaper i Excel.

Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande med initiativförmåga. Du har lätt för att prata med olika typer av människor och är orädd att ta dialog med kunder. Du samarbetar gärna och sprider positiv energi omkring dig. Då rollen bistår övriga organisationen med information och support, är det viktigt att du har en hög servicenivå.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Teknikförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde snarast enligt överenskommelse. varaktighet i 6 månader med möjlighet till förlängning.

Kontakt

Tobias Vestergren
Tf enhetschef
0498-26 95 56

Ansökan

Referensnummer
A1008142
Sök senast
2021-03-07
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt