Kontakt

Lisa Berg
Verksamhetschef
0498-263472
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Projektledare maker tour – mot nya höjder

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

I utbildnings- och arbetslivsförvaltningen ingår också Fenomenalen som är ett av Sveriges 19 science center. Ett Science centers huvuduppgifter är att:
• stimulera intresse för teknik, naturvetenskap, matematik, innovation och entreprenörskap för att möta framtida samhällsutmaningar.
• skapa unika möjligheter till lärande så att alla barn och unga får möjlighet att hitta och utveckla sina förmågor.
• erbjuda en informell mötesplats för samtal mellan allmänhet, skola, arbetsliv och akademi som skapar reflektion och nya perspektiv.

Nu utökar vi Fenomenalens verksamhet och ska nu röra oss utanför verksamhetens väggar och arbeta med en uppsökande verksamhet över hela ön i projektet Maker tour - Mot nya höjder.

Bakgrunden till detta projekt är att vi vill öka elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Det är nödvändigt då framtidens arbetsmarknad kommer att ha ett stort behov av dessa kompetenser. Maker tour - Mot nya höjder är ett sätt att säkra framtidens kompetensförsörjning. En annan hjärtefråga är att bygga nya broar mellan skolan och näringslivet. Projektet startade ursprungligen i Kronobergs län och har spridit sig, först till Gävleborgs län och nu Gotland. Utbildningskonceptet innehåller utmaningar inom naturvetenskap, teknik och matematik som elever genomför under lektionstid samt en maker-minibuss som besöker skolan och utbildar både elever och lärare i teknik, maker och programmering.

Vi söker nu två projektledare/pedagoger som under knappt två år ska arbeta med Makertour - Mot nya höjder, med målet att öka intresset för naturvetenskap och teknik för elever och lärare inom grundskolan. Projektet syftar även till att på ett lekfullt sätt skapa förståelse för teknik, mekanik, datorer och programmering samt att lära ut hur tekniken kan användas för att lösa problem. Du kommer att utgå ifrån Fenomenalen där du även är en del av ordinarie verksamhet tillsammans med befintlig personal. I projektet kommer ni att vara två projektledare.

Arbetsuppgifter

För att nå målet med projektet kommer dina huvudsakliga uppgifter innebära att:
- informera och få med skolor och lärare i projektet
- arbeta tillsammans med projektledare i Kronobergs län, Gävleborgs län och Tekniska Museet.
- genomföra workshops för lärare utifrån projektets material med fokus på teknik
- vara en stödjande funktion till lärarna under projektets gång
- planera och genomföra workshops i skolorna (kreativt skapande, enkel programmering och problemlösning tillsammans).
- ta fram nya workshops i samarbete med pedagoger från Tekniska museet, Kronobergs län och Gävleborgs län.
- redovisa och dokumentera arbetet under och efter projektet

I projektet används en rosa minibuss som fylls med material för att på ett lustfyllt sätt stimulera barn och ungdomars intresse för teknik och naturvetenskap. Bussen kommer i första hand besöka skolor, men kommer även kunna bedriva en pop-up verksamhet på marknader, torg, fritidsgårdar mm.

Kvalifikationskrav

Du har akademisk utbildning, gärna inom teknik, programmering, naturvetenskap eller pedagogik.
Du har ett stort intresse för teknik, naturvetenskap och problemlösning samt en vilja att förmedla din kunskap till andra. Vi tror även att det är en fördel att du har tidigare erfarenhet av att leda grupper eller att skapa, klura och lösa problem tillsammans med andra - en "maker" med andra ord!

Som person är du bra på att skapa relationer och samarbeta med andra. Du är skicklig på att inspirera och coacha för att skapa engagemang. För att lyckas med uppdraget krävs det även att du är kreativ, handlingskraftig och strukturerad.

Du har B-körkort för personbil och lätt lastbil.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Fenomenalen, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde snarast enligt överenskommelse med varaktighet tom 2020-11-15
Antal tjänster
2

Kontakt

Lisa Berg
Verksamhetschef
0498-263472

Ansökan

Referensnummer
A843087
Sök senast
2019-02-10
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://www.gotland.com/leva

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Gotland - Maker Tour - Mot nya höjder

Hitta direkt