Kontakt

Pia Högberg
Enhetschef
0498-268694

Åsa Bendelin
Enhetschef
0498-268178
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Stomisjuksköterska/­sjuksköterska

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Är du utbildad stomiterapeut eller sjuksköterska som vill utvecklas i din profession? Då har du chansen att på sikt bli vår nya stomiterapeut på Gotland!

Arbetsuppgifter

Din tjänst kommer att vara en kombinerad tjänst. När du är introducerad i rollen som stomisjuksköterska tänker vi att du kan kombinera med tjänstgöring som sjuksköterska på kirurgmottagningen.
Innehållet i, och placeringen av tjänsten formas i samråd med stomiterapeut utifrån verksamhetens behov, dina intressen och erfarenheter.

Beroende på vilken bakgrund och erfarenhet du har erbjuder vi en anpassad introduktion och möjlighet till utbildning för att på sikt bli stomiterapeut. Under introduktionen arbetar du i team tillsammans med stomiterapeut som även fungerar som handledare. Ditt arbete anpassas under tiden beroende på din tidigare erfarenhet.
Som stomisjuksköterska är du en nyckelperson i stomivården. Du ansvarar för stomimottagning där även obesitasmottagning ingår.

Du möter stomipatienten pre- och postoperativt. Här har du möjlighet att göra stor skillnad i patientens livskvalitet och behåller kontakten med patienten under lång tid. I stomiterapeutens ansvarsområde ingår att vara en del i vårdkedjan, omvårdnad och uppföljning av patienter som drabbats av komplikationer såsom öppna kirurgiska sår och fistlar.
Du ansvarar även för förskrivning av hjälpmedel till dina patienter.
Viss utbildning till personal ingår.

Här har du stora möjligheter att påverka din verksamhet och även dina arbetsdagar.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är utbildad stomiterapeut, distriktssköterska med förskrivningsrätt eller legitimerad sjuksköterska med ett genuint intresse för stomivård och som har funderingar på att läsa vidare till stomiterapeut.

För rollen krävs att du trivs med att arbeta självständigt och är ansvarstagande.

Då tjänsten är kombinerad med arbete på annan mottagning behöver du vara flexibel och snabbt kunna ställa om till nya arbetssätt och förutsättningar.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Kirurgi/urologi, avdelning/mottagning, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse

Kontakt

Pia Högberg
Enhetschef
0498-268694
Åsa Bendelin
Enhetschef
0498-268178

Ansökan

Referensnummer
A1003270
Sök senast
2021-03-07
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt