Kontakt

Hans-Åke Norrby
Kulturskolechef
0498-269483, 0737-658925

Åsa Österdahl
073-7658760
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Lärare film/­media och drama/­teater

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Kulturskolan Gotland har cirka 30 anställda med undervisning inom musikteater, sång, instrument, bild och form samt dans.

Tjänsten innehåller cirka 25% filmundervisning i Kulturskolan, vilket också inkluderar ansvar för skolbioverksamheten för öns skolor. 40% av undervisningen består av teater/drama.
Ytterligare tjänsteunderlag om minst 10% i ämnet media ingår men finns på Wisbygymnasiet som vi delar lokaler och vissa tjänster med.
Under vårterminen 2021 kan 10% extra tillkomma men i så fall som tidsbegränsad utökning.

Tjänsten kan också komma att delas upp i två delar. Alltså är du bara intresserad av en av delarna - antingen film/media eller teater/drama - är du ändå välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Våra allra viktigaste uppgifter är att skapa och vårda relationer med elever samt att inspirera dem till att så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar att utvecklas inom sina områden.

Vi har oftast åldersindelade grupper som alla gör någon form av redovisning eller slutproduktion en eller ett par gånger om året. Arbetet består huvudsakligen av att undervisa i dessa grupper och då framför allt under eftermiddagar och kvällar.
Arbete under helger kan dock ibland förekomma.

I filmkurserna finns möjlighet till samarbete med en TV-/mediapedagog och i drama/teater med en dramapedagog. Tillsammans ansvarar ni för helheten i de olika produktionerna när det till exempel gäller manus, regi, film-/ljus-/ljudteknik, kostym och scenografi.

I tjänsten ingår också att kommunicera med elever och vårdnadshavare samt tillsammans med kollegor delta i schemaläggnings-, budget- och kvalitetsarbeten. Samarbeten mellan ämnen förekommer också, somo till exempel vid filmning av uppträdanden eller i form av ämnet musikteater.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du har relevant pedagogisk utbildning, önskvärt inom något av ämnesområdena. Vi ser att du har erfarenhet av erfarenhet inom arbetsområdet sedan tidigare. Vidare är det meriterande med kunskap och erfarenheter inom scenografi- och kostymområdena och med tekniska färdigheter inom film, ljud och ljus.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Kulturskolan, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid, Sysselsättningsgrad 75-90%
Tillträde/varaktighet
Tillträdesdatum 2021-01-07 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Hans-Åke Norrby
Kulturskolechef
0498-269483, 0737-658925
Åsa Österdahl
073-7658760

Ansökan

Referensnummer
A987635
Sök senast
2020-12-06
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt