Kontakt

Henrik Söderdahl
Enhetschef
0498-203626

Susanne Allard
Utredningsledare
0498-263358
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Familjeutredare, sommarjobb

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Ängsvillan HVB i Hemse är Region Gotlands utredningshem för familjer med barn i åldern 0 - 12 år. Utredningar och bedömningar görs av barns behov, föräldrars förmåga och faktorer i familj och miljö.

Arbetsuppgifter

Som familjeutredare på HVB-hemmet Ängsvillan kommer du att delta i utrednings- och behandlingsarbetet på uppdrag av Region Gotlands individ-och familjeomsorg. Arbetet bedrivs dag, kväll och natt. Utredningsuppdragen består av att bedöma barns behov, föräldrars förmåga och faktorer i familj och miljö. Utredningsarbetet tar stöd av flera olika teorier såsom utvecklingspsykologi, anknytning och systemteori. En viktig del av arbetet är att utföra olika observationer, planerade såväl som oplanerade. BBIC används för att strukturera och redovisa resultat.

Ängsvillans fokus ligger på utredning med möjlighet till behandling i form av nära råd och stöd. Arbetet ska bedrivas utifrån rådande värdegrund och styrkort.

I arbetet ingår det att dokumentera, journalföra och ansvara för att följa styrdokument, policyer och riktlinjer. Du kommer få kvalitetsansvar gentemot aktuell lagstiftning.
Du kommer ha ett nära samarbete med myndighetsdelen och övriga enheter inom individ- och familjeomsorgen (IFO) och således arbeta en del med nätverk.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är socionom, sjuksköterska, socialpedagog, behandlingsassistent, skötare inom psykiatrisk vård eller har en annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Utöver det vill vi se att du har erfarenhet från arbete med barn, unga och familjer.

Har du erfarenhet av utredande arbete gällande föräldrar och barn, observationer och bedömningsmetoder ser vi det som klart meriterande.

Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och en ödmjuk inställning till de vi möter och att kunna vara flexibel på så sätt att du med enkelhet kan anpassa dig efter nya förhållanden. Du behöver även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och kunna anpassa kommunikationen till lämplig nivå.

Med fördel har du också erfarenhet av att arbeta i interdisciplinära team och av arbete på HVB-hem.

Innan anställning genomförs prov av observations och dokumentationsförmåga.
Innan anställning ska utdrag ur belastnings och misstankeregister lämnas.
Körkort för personbil krävs.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
HVB utredning föräldrar/barn, Socialförvaltningen
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse. vi har behov av vikarier från juni till augusti 2021. vikariatets längd och sysselsättningsgrad enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Kontakt

Henrik Söderdahl
Enhetschef
0498-203626
Susanne Allard
Utredningsledare
0498-263358

Ansökan

Referensnummer
A1009842
Sök senast
2021-04-30

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt