Kontakt

Jenny Beskow
Enhetschef
0498-268396

Ingalena Wesley
Facklig representant, Kurator
0498-268600
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Kurator

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Rehabenheten på Visby lasarettet ger kuratorsinsatser, dietistinsatser, arbetsterapi- och fysioterapeutinsatser till lasarettets avdelningar och mottagningar.

Vi söker nu en engagerad kurator som brinner för att arbeta inom sjukvården. Som kurator är du en viktig del i avdelningens arbete med patienterna. Personalen här drivs av ett stort engagemang och har alltid patientens bästa i fokus. Vi erbjuder handledning och friskvård på arbetstid.

Vi är ett team med mycket erfarenhet som söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss.

Arbetsuppgifter

Kuratorns verksamhetsuppdrag är att med psykosociala insatser bidra till att patienten erhåller en tillfredsställande vård, behandling och rehabilitering.
Du kommer att vara en av våra sju kuratorer på Visby lasarett och kommer att ansvara för kuratorsinsatser på infektionsavdelning/mottagning och bröstmottagningen samt träffa patienter som har svåra smärtproblem och samverka kring dessa.

Kuratorn genomför psykosociala bedömningar, bedriver psykosocialt behandlingsarbete, stödjer patienterna i kontakten med sociala myndigheter och informerar om deras rättigheter. Du samverkar även med sjukvården i stort och med andra myndigheter. En stor del av arbetet består av att hålla kris- och stödsamtal samt att stötta patienterna och deras anhöriga i svåra kriser eller situationer.

Kvalifikationskrav

Du som som söker har socionomexamen. Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator samt erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård eller arbete inom slutenvård på sjukhus med svårt sjuka patienter och deras anhöriga är meriterande.

Arbetet kräver självständighet och flexibilitet liksom att hantera situationer när tempot stundtals är högt. I detta ligger också att kunna prioritera bland ärendena och leda dig själv. Patienternas behov av kuratorskontakt kan ibland uppstå med kort varsel. Vi vill därför att du ska kunna vara anpassningsbar utifrån detta, och klara att hantera akuta situationer.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd och är bra på att motivera andra.
Vi ser även att du värderar samarbete högt. Arbetet innebär förutom samarbete inom kuratorsgruppen även arbete i tvärprofessionella team och kontaktytor utanför den egna verksamheten. Vid semester och annan frånvaro täcker vi för varandra vilket gör att ett gott samarbete och intresse för våra olika områden är en förutsättning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Rehabenheten lasarettet, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde 2021-02-01 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Jenny Beskow
Enhetschef
0498-268396
Ingalena Wesley
Facklig representant, Kurator
0498-268600

Ansökan

Referensnummer
A988926
Sök senast
2020-12-13
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver komma i anspråk för medarbetare med företrädesrätt samt att tjänsteunderlaget kvarstår.

Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt