Kontakt

Rosanna Stenström
Enhetschef Handläggarenheten
0498-263454

Karolina Romehed
Enhetschef mottagningsenheten
0498-263315

Liz Bogren
Facklig representant, Handläggare SoL - Facklig företrädare för Vision
liz.bogren@gotland.se
Isabell Axner Berntsson
Facklig representant, Handläggare SoL- Facklig företrädare för SSR
isabell.axner-berntsson@gotland.se
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Biståndshandläggare Myndighetsavdelningen, sommarjobb

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

På Myndighetsavdelningen arbetar biståndshandläggare med handläggning enligt socialtjänstlagen samt LSS och i uppdraget ingår utredning, beslut och uppföljning av insatser till personer som på grund av ålder eller funktionsnedsättning är i behov av stöd och omsorg. Myndighetsavdelningen är organisatoriskt uppdelad på tre enheter: Handläggarenheten, Funktionshinderenheten samt mottagningsenheten.

På vår arbetsplats ser vi mångfald som berikande. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med närhet till hjälpsamma kollegor. Möjligheter att påverka och hög delaktighet i verksamhetens utveckling. Vi erbjuder också individuellt anpassat introduktionsprogram samt ett nära ledarskap.

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare arbetar du med att handlägga ärenden enligt gällande lagstiftning, du utgår från riktlinjer och gällande rutiner för att på ett rättssäkert sätt utreda behov och fatta beslut. I uppdraget ingår att samverka med andra myndigheter och samarbetspartners. Arbetet kräver stor lyhördhet för den enskildes behov.

Det är viktigt att du arbetar utifrån Region Gotlands värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet. Likaså arbetar du för en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor.

Kvalifikationskrav

Du har socionomexamen eller är under pågående socionomutbildning. Alternativt har du annan likvärdig högskoleutbildning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av handläggning sedan VFU/tidigare sommarjobb, erfarenhet av att arbeta enligt IBIC och i verksamhetssystemet Treserva, samt har erfarenhet av målgrupperna

Du är intresserad och blir engagerad av att jobba med människor. Du behöver ha en personlig mognad och god förmåga att se och lyssna in behov. Vidare ser du samarbete som en självklar och viktig del i ditt arbete. Uppdraget kräver att du har en god struktur och är noggrann i ditt arbetssätt. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift då möten och dokumentation är grundläggande i arbetet.

B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Myndighetsavdelningen, Socialförvaltningen
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Vi har behov av vikarier från början av juni till slutet av augusti. vikariatets längd och sysselsättningsgrad bestäms i en överenskommelse.
Antal tjänster
6

Kontakt

Rosanna Stenström
Enhetschef Handläggarenheten
0498-263454
Karolina Romehed
Enhetschef mottagningsenheten
0498-263315
Liz Bogren
Facklig representant, Handläggare SoL - Facklig företrädare för Vision
liz.bogren@gotland.se
Isabell Axner Berntsson
Facklig representant, Handläggare SoL- Facklig företrädare för SSR
isabell.axner-berntsson@gotland.se

Ansökan

Referensnummer
A1004117
Sök senast
2021-03-07
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt