Kontakt

Kerstin Sjöblom
Enhetschef
0498-268215, 070-4477624

Ann Samuelsson
Facklig representant, Barnmorska
0498-268222
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Barnmorska ultraljudsmottagning

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Arbetsuppgifter

Som legitimerad barnmorska med specialistkompetens inom ultraljud kommer du att arbeta ca 50% med ultraljudsundersökningar, ni blir ett team på tre barnmorskor och en läkare, och 50% inom sluten- eller öppenvården.

Om du väljer att arbeta öppenvården utöver ULJ kommer du att tjänstgöra på barnmorskemottagning med sedvanliga arbetsuppgifter som barnmorska där dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar mottagningsarbete, telefonrådgivning och preventivmedelsrådgivning.
på barnmorskemottagningen handlägger vi både normala och komplicerade graviditeter och värnar om ett gott samarbete kring den blivande familjen, såsom med förlossningen och BB, ultraljudsmottagning och BVC. Genom arbetet på barnmorskemottagning får du ett självständigt och stimulerande arbete, med möjlighet att göra skillnad.

Om du istället väljer att arbeta inom slutenvården så tjänstgör du på förlossningen, BB och till viss del på vår gyn-avdelning. Du handlägger normala och komplicerade förlossningar och arbetar i team med undersköterska och läkare. Tillsammans eftersträvar ni en god förlossningsupplevelse för familjen. Under BB-tiden stöttar du tillsammans med en undersköterska föräldraparet i sina nya roller som föräldrar med stort fokus på hud-mot-hud och amning. På gyn-avdelningen vårdar du framför allt sjuka och nyopererade patienter samt antenatal-patienter.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har kompetens att utföra rutinultraljud, ultraljud i första trimestern och tillväxtultraljud med a.umb flöde.

Inom öppenvården ser vi gärna att du har erfarenhet från arbete på barnmorskemottagning eller motsvarande. Du trivs med att arbeta samverkande kring familjen och har en god förmåga att samarbeta både internt och över gränser mot andra enheter.

Inom slutenvården arbetar du både inom förlossning, BB och gyn. Har du genomgått BLUBB-utbildning är det bra, men inget krav. På Gotland har du tid med den födande, "one to one care" vilket är en styrka hos oss! Du har erfarenhet av BB-vård och gärna även från arbete på en gynekologisk avdelning.

Vi värdesätter om du har ett genuint intresse för att arbeta inom reproduktiv hälsa. Att du har samt visar ett engagemang för att vidareutveckla verksamhetsområdet. Är du dessutom positiv, nyfiken och flexibel så kan det vara du som blir vår nya kollega här på Gotland.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Kvinnoavdelningar, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde 2021-06-01 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Kerstin Sjöblom
Enhetschef
0498-268215, 070-4477624
Ann Samuelsson
Facklig representant, Barnmorska
0498-268222

Ansökan

Referensnummer
A1006638
Sök senast
2021-03-14
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt