Kontakt

Karin Hanaeus
Kvalitetschef
0498-268573

Johan Weimer
Verksamhetscontroller
0498-269032
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Verksamhetscontroller

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Då vår verksamhetscontroller kommer att vara tjänstledig söker vi nu en ersättare för vikariat om sex månader med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ett varierande arbete med stort fokus på uppföljning, analys och utveckling av verksamheten. Du är sakkunnig inom området och stödjer ledning och verksamhet i framtagande, liksom i analys av hälso- och sjukvårdens resultat gällande kvalitets- och patientsäkerhet och produktion.

I arbetet ingår att ta fram och utveckla övergripande riktlinjer, rutiner och modeller för verksamhetsuppföljning, omvärldsbevaka utvecklingen inom området samt att driva och delta i utvecklingsgrupper inom verksamhetsuppföljning. Du är förvaltningens kontaktperson och deltar i flera nationella nätverk inom området. Vidare deltar du i förvaltningens arbete med delårsrapporter, verksamhetsberättelse och framtagande av strategisk plan utifrån ett controllerperspektiv samt koordinerar förvaltningens arbete med intern kontroll. Du processleder förvaltningens arbete med flera nationella undersökningar inom området.

Tillsammans med primärvården och Sveriges kommuner och regioner arbetar du med att utveckla och utbilda i primärvårdens uppföljningssystem Primärvårdskvalitet.

I din roll ansvarar du också för inrapportering till flera nationella register.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig med akademisk examen inom för tjänsten passande område.

Du som person har god analytisk förmåga och är noggrann. En god datorvana är viktigt liksom vana vid att göra analyser, arbeta med uppföljning och hantera statistik. Tjänsten kräver god kommunikativ förmåga då den innehåller många interna och externa kontakter. Med anledning av verksamhetens komplexitet behöver du vara bra på att skapa överblick och se helhet och samband. Erfarenhet av projektledning, process-och kvalitetsutveckling är meriterande.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Kvalitet och utbildning, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde snarast enligt överenskommelse, varaktighet sex månader med möjlighet till förlängning.

Kontakt

Karin Hanaeus
Kvalitetschef
0498-268573
Johan Weimer
Verksamhetscontroller
0498-269032

Ansökan

Referensnummer
A1009019
Sök senast
2021-03-07
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt