Kontakt

Anna Hörsne-Malmborg
Enhetschef
0498-268079

Kerstin Sjöblom
Enhetschef
0498-268215, 070-4477624

Ann Samuelsson
Facklig representant, Barnmorska
0498-268222
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Barnmorska/­barnmorska ultraljudsmottagning

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Drömmer du om att flytta till Gotland?
Just nu behöver vi dig som är en legitimerad barnmorska med specialistkompetens inom ultraljud. Du kommer att ha en delad tjänst inom verksamheten för Obstetrik och Gynekologi fördelad på antingen ultraljudsmottagning/banmorskemottagning inom öppenvård eller ultraljudsmottagning/Förlossning-BB-Gyn inom slutenvård.

Då ultraljudsverksamheten är en verksamhet under snabb utveckling erbjuder Gotlands ultraljudsmottagning tjänster av hög kvalitét. Vi är en inspirerande och varierande arbetsplats med höga krav på medicinsk kunskap och patientsäkert tänkande. Verksamheten har idag tre ultraljudsbarnmorskor och en ultraljudsansvarig läkare.

Inom öppenvård för obstetrik och gynekologi på barnmorskemottagningen är vi ca tio barnmorskor och en undersköterska samt läkare. Vi arbetar med patienten i fokus på ett patientsäkert sätt och har ett professionellt bemötande av såväl patienter som personal.

Avdelningen för obstetrik och gynekologi består av förlossning, BB och gyn, där vi handlägger alla förlossningar från
vecka 32, vårdar patienter på BB och på vår gyn-avdelning. Vi arbetar idag utifrån ett hälsosamt ledighetsönskeschema.
Du som medarbetare är viktig, varför vi gärna sätter dig i centrum så att du kan sätta patienten i centrum. Vi strävar efter ett gott arbetsklimat och högt i tak med personlig utveckling och öppenhet som mål.

Arbetsuppgifter

Som legitimerad barnmorska med specialistkompetens inom ultraljud kommer du att arbeta ca 50% med ultraljudsundersökningar.

Om det för dig blir aktuellt med arbete inom öppenvården kommer du att, när du inte arbetar med ultraljud, arbeta på barnmorskemottagning med sedvanliga arbetsuppgifter där dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar mottagningsarbete, telefonrådgivning och preventivmedelsrådgivning.
Vi handlägger den normala och komplicerade graviditeter och värnar om ett gott samarbete kring den blivande familjen, såsom med förlossningen och BB, ultraljudsmottagning och BVC. Rådgivning kring levnadsvanor ingår i barnmorskans ansvarsområde. Genom arbetet på barnmorskemottagning får du ett självständigt och stimulerande arbete, med möjlighet att göra skillnad för den enskilda kvinnan och för hennes familj.

Om det istället blir aktuellt med arbete inom slutenvården sker uppdelningen på så vis att du, när du inte arbetar med ultraljud, tjänstgöra på förlossningen, BB och till viss del på vår gyn-avdelning. Du handlägger normala och komplicerade förlossningar och arbetar i team med undersköterska och läkare. Tillsammans eftersträvar ni en god förlossningsupplevelse för familjen. Under BB-tiden stöttar du tillsammans med en undersköterska föräldraparet i sina nya roller som föräldrar med stort fokus på hud-mot-hud och amning. På gyn-avdelningen vårdar du framför allt sjuka och nyopererade patienter samt antenatal-patienter.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har kompetens att utföra rutinultraljud, ultraljud i första trimestern och tillväxtultraljud med a.umb flöde.
Vi förväntar oss att du är trygg i din yrkesroll inom ultraljud. Som person är du nyfiken, flexibel, positiv och ödmjuk. Det är viktigt att du tycker om utmaningar för att driva verksamheten framåt och har viljan arbeta för ditt team.

Inom öppenvården har du erfarenhet med arbete på barnmorskemottagning eller motsvarande. Du trivs med att arbeta samverkande kring familjen och har en god förmåga att samarbeta både internt och över gränser mot andra enheter. Vidare värdesätter vi ett genuint intresse för att arbeta inom kvinnohälsa och kvinnosjukvård och att du visar engagemang för att vidareutveckla området. Är du dessutom positiv och nyfiken på förändring tror vi att du kan vara en av våra nya kollegor.

Inom slutenvården ser vi att du är trygg i din yrkesroll som förlösande barnmorska och gärna genomgått BLUBB-utbildning, men det är inget krav. På Gotland har du tid med den födande - vilket är en styrka hos oss! Du har ett lyhört och ödmjukt tillmötesgående. Du har erfarenhet av BB-vård och gärna även från arbete på en gynekologisk avdelning.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Kvinnoavdelningar, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse

Kontakt

Anna Hörsne-Malmborg
Enhetschef
0498-268079
Kerstin Sjöblom
Enhetschef
0498-268215, 070-4477624
Ann Samuelsson
Facklig representant, Barnmorska
0498-268222

Ansökan

Referensnummer
A981036
Sök senast
2020-12-31
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt