Kontakt

Jenny Beskow
Enhetschef
0498-268396

Elin Lööf
Fysioterapeut
0704476975
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Fysioterapeut inriktning barn

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Rehabenheten på Visby Lasarett ger arbetsterapi-, fysioterapi-, dietist- och kuratorsinsatser. Här arbetar idag 13 fysioterapeuter som samarbetar i team med arbetsterapeuter och övriga yrkeskategorier på sjukhusets olika avdelningar.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en fysioterapeut/sjukgymnast som är intresserad av att arbeta mot barnavdelningen och barnmottagningen.

Du kommer att ingå i en engagerad arbetsgrupp bestående av 13 fysioterapeuter och åtta arbetsterapeuter med hög kompetens och lång erfarenhet. Vi erbjuder en bred och varierad tjänst som innebär att du hjälper barn, ungdomar och deras föräldrar till bästa möjliga förutsättningar för en så väl fungerande vardag som möjligt. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av att bedöma och behandla barn och ungdomar med försenad eller avvikande motorisk utveckling samt att behandla och förhindra lungkomplikationer.
Du ger information kring motorisk träning i vardagsaktiviteter, lek och sport till föräldrar samt nätverk. Du bedömer behov av, förskriver, provar ut och följer upp medicintekniska och ortopedtekniska hjälpmedel som kan vara till hjälp. I arbetet möter du patienterna främst i våra lokaler men även besök i hemmet och på förskola/skola kan förekomma.
En del i arbetet är att samverka med andra aktörer såsom förskola/skola, barnklinik, hjälpmedelsverksamhet, ortopedteknisk verksamhet med flera.

Har du som söker erfarenhet och intresse av att kombinera barnuppdraget med att jobba med vuxna patienter på en annan avdelning eller mottagning? Berätta gärna om det i din ansökan, så kanske vi kan hitta en kombination som passar både verksamheten och dig!

Vi har ett positivt arbetsklimat och arbetsuppgifterna är varierande och stimulerande i en fin arbetsmiljö. Arbetstiderna är dagtid måndag till fredag samt viss lördagstjänstgöring på ett rullande schema.

Kvalifikationskrav

Du som söker är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Intresse, kompetens och erfarenhet av att arbeta med barn inom slutenvård är meriterande, liksom erfarenhet och kompetens inom andra områden.

Arbetet kräver självständighet och flexibilitet liksom förmåga att hantera situationer när tempot stundtals är högt. Intresse och erfarenhet av teamarbete viktigt. I din roll kommer du att ha nära kontakt med både familjemedlemmar samt andra verksamheter vilket kräver god kommunikations- och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara flexibel samt kunna arbeta självständigt.
Du som söker bör vara intresserad av att bemöta människor i varierade situationer, kunna vara lugn, pedagogisk och trygg i din yrkesroll och se lösning och förbättring som en naturlig del av arbetet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Rehabenheten lasarettet, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde 21-05-03 eller enligt överenskommelse

Kontakt

Jenny Beskow
Enhetschef
0498-268396
Elin Lööf
Fysioterapeut
0704476975

Ansökan

Referensnummer
A1006746
Sök senast
2021-03-14
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt