Kontakt

Lotta Lutteman
Kommunikationschef
0498-269805
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Informationsarkitekt, inriktning kommunikation

Som en del av Region Gotland ansvarar regionstyrelseförvaltningen för strategisk planering och ärendeberedning, regional utveckling, koncernstyrning, internt stöd och service till regionens övriga förvaltningar samt kultur och fritidsverksamhet. Våra cirka 500 medarbetare månar om kvalitet och effektivitet.

Tjänsten som informationsarkitekt är en nyinrättad tjänst och anställningen löper på två år med eventuell möjlighet till förlängning. Den är placerad på kommunikationsavdelningen i regionstyrelseförvaltningen i ett kommunikationsteam bestående av sju kommunikatörer med olika specialistkompetenser. Teamet arbetar bland annat med regiongemensamma kanaler som hemsida, intranät och sociala medier. Här finns specialister inom exempelvis grafisk form och pressfrågor. Var med och utveckla Region Gotlands kommunikationskanaler tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

Vi behöver bli fler som arbetar med utveckling och strategier kring våra kanaler och system. Under 2021 kommer du ansvara för att genomföra en förstudie inför en ny hemsida där vi i grunden tittar på behoven och kraven på en modern, tillgänglig och för användarna ändamålsenlig webbsida.

Ett av dina ansvarsområden blir att driva den tekniska utvecklingen i våra digitala informationskanaler och system på strategisk och operativ nivå, identifiera behov och utarbeta strategier i takt med att kommunikationslandskapet förändras.

Du kommer även arbeta som tekniskt stöd gällande sociala medier och video- och bildproduktion samt livestreaming.

Vi söker en person med teknisk kompetens men även med en kommunikativ förmåga och som kan bidra kreativt i en produktion från ax till limpa.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
• Förstudie om ny webbplatslösning www.gotland.se.
• Projektleda implementeringen av ny hemsida (www.gotland.se).
• Vara med och driva utveckling kring hela vårt digitala landskap (t.ex. sociala medier, videoportaler och webbsidor).
• Arbeta för att våra webbplatsers övergripande struktur, funktion och innehåll stöder målgruppernas behov av tillgänglighet och användarvänlighet.
• Ha en nyckelroll i arbetet med de externa konsulter som är engagerade i utvecklings- och förvaltningsarbetet av regionens olika digitala lösningar.
• Förvalta systemen och ansvara för den tekniska dokumentationen.
• Ge system- och användarstöd till användare inom verksamheten samt genomföra utbildningar i våra webbplatser och system.
• Producera rörligt material och finnas som stöd vid video- och bildproduktion. Ha en ledarroll vid livestreaming och ge support kring rörligt material i sociala medier.
• Planera och kvalitetssäkra uppdatering av system.
• Ansvara och utföra testning och testdokumentation.
• Ansvara för att upprätta användarinformation och manualer.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom antingen informationsarkitektur, kommunikation eller systemvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat på kommunikationsavdelning, gärna inom offentlig sektor.

Du bör känna dig bekväm med att förvalta webbplatser/system och hantera webbinnehåll med CMS, det är meriterande med kunskaper inom HTML5 och CSS.
Du har goda kunskaper om webbdirektivet och WCAG 2.1 AA.

Du kan hantera program som exempelvis Adobe CC-programmen: Premiere, Illustrator och After Effects. Du har kunskap och erfarenhet om videoteknik och programvara för livestreaming och rörligt material.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och ha en kommunikativ förmåga.
Det är meriterande med kompetens och erfarenhet av att ha arbetat med användarcentrerad design.

För att trivas i rollen tror vi att du har erfarenhet och förståelse för de kommunikationsflöden vi har omkring oss och har varit med i projekt som rör digitala system. Du kanske är en systemförvaltare som skolat om dig till kommunikatör eller det omvända, en tekniskt kunnig kommunikatör.

Du är en driven person som håller deadlines och kan få alla i projektet att samarbeta mot samma mål. Du är strategisk och identifierar visioner och mål samt planerar aktiviteter för att nå dit.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Kommunikationsenheten, Regionstyrelseförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde omgående enligt överenskommelse. anställningen omfattar två år, dock längst till och med 2023-04-30.

Kontakt

Lotta Lutteman
Kommunikationschef
0498-269805

Ansökan

Referensnummer
A1011116
Sök senast
2021-03-14
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt