Kontakt

Fredrik Hasselberg
Digitaliseringschef
070-447 99 73
fredrik.hasselberg@gotland.se
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Sjuksköterska, 1177 Vårdguiden på telefon

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Kommunikationerna mellan Visby och övriga landet är goda och på Gotland är avstånden till arbete och fritid korta. Gotland präglas av sin vackra natur, kulturhistorisk miljö, ett aktivt kulturliv och en ökande akademisk närvaro genom Uppsala Universitet Campus Gotland och ett rikt föreningsliv.

Under våren 2021 övertar Region Gotland 1177 Vårdguiden på telefon i egen regi och söker nu sjuksköterskor till verksamheten. 1177 Vårdguiden på telefon är en nationell tjänst som bedrivs dygnet runt i alla regioner i Sverige. På Gotland besvaras samtal främst från öns befolkning samtidigt som vi är en del i den nationella kön, till vilken samtal kopplas vid hög belastning i andra län.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på 1177 Vårdguiden på telefon hjälper du människor till bättre hälsa genom medicinska bedömningar och kvalitetssäkrade råd över telefon. Ingen dag är den andra lik och vi startar varje dag med nya ärenden. Sjuksköterskorna arbetar digitalt och enligt ett nationellt framtaget arbetssätt. Vi jobbar metodiskt och använder oss av en kvalitetssäkrad samtalsprocess samt har ett beslut-/rådgivningsstöd (RGS) som arbetsverktyg.

Telefonrådgivningsarbetet är både självständigt men också del i ett teamarbete som är brett och omväxlande. Hos oss får du möjlighet att använda all din kunskap och erfarenhet på ett mycket lärorikt sätt!

Verksamheten bedrivs dygnet runt och arbetspassen för tjänsten är förlagda till dag, kväll och helg. För närvarande utreds om arbetspassen också ska omfatta natt eller utföras av andra regioner.

För att du ska känna dig trygg i din roll och få rätt förutsättningar för uppdraget genomgår du som nyanställd ett grundligt introduktionsprogram med både teoretisk och praktisk utbildning. Om du som sjuksköterska saknar erfarenhet av sjukvårdsrådgivning via telefon erbjuds du en mentor som handleder dig under ditt första halvår.

Du kommer ha din arbetsplats i trevliga och nyrenoverade lokaler vid Korpenområdet i Visby och du ges också möjlighet att arbeta på distans delar av tiden utifrån vad som passar dig och arbetsgruppen bäst.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet. Erfarenhet av telefonrådgivning eller relevant vidareutbildning är meriterande. God datavana är ett krav då vi hanterar flera olika system samtidigt. Du måste kunna behärska svenska språket väl samt kunna förstå och uttrycka dig på engelska. Vi tror att du lockas av utmaningen i att varje samtal är unikt och ger dig möjligheten att hjälpa människor till bättre hälsa.

Du kommer att trivas hos oss om du är duktig på att kommunicera, lyssna och skapa trygghet i mötet med andra människor. Du är trygg i din yrkesroll och van att göra bedömningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där vi uppskattar förmåga att kunna samarbeta och bidra till god arbetsmiljö.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
1177 Vårdguiden på telefon, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse. utbildningsinsats planeras till april månad, driftstart mot slutet av maj.
Antal tjänster
10

Kontakt

Fredrik Hasselberg
Digitaliseringschef
070-447 99 73
fredrik.hasselberg@gotland.se

Ansökan

Referensnummer
A1007260
Sök senast
2021-03-07
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Urval kommer ske löpande under ansökningsperioden.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt