I utbildningen varvas teori och praktik. Vissa dagar är det teori och andra dagar är det arbete i metodkök där du får lära dig grunderna i matlagning. Utbildningen innebär allt från tillredning av klassiska kalla och varma rätter till att skapa egna menyer och mera avancerade rätter mot utbildningens slut. Projektarbeten och temakvällar kommer att förekomma och det ingår studiebesök inom olika områden. När det inte är schemalagd undervisning förekommer hemuppgifter.
Av schematekniska skäl förekommer kvällsundervisning vissa dagar och vänligen observera att schemat kan komma att ändras under utbildningens gång.
Det ingår mycket APL (arbetsplatsförlagt lärande) under din utbildning och redan en bit in på första terminen kommer du att vara ute och praktisera i ett kök två dagar i veckan. Därefter får du en längre APL-period under slutet av vårterminen. Efter utbildningen har du de kunskaper som behövs för att arbeta som kock på restaurang och storkök. Kurserna du läser ingår i Skolverkets nationella yrkespaket och du får betyg i alla kurser som ett bevis på din värdefulla utbildning.
Dessa kurser ingår i utbildningen
- Hygien
- Livsmedels- och näringskunskap 1
- Matlagning 1
- Matlagning 2
- Matlagning 3
- Matlagning 4
- Mat och dryck i kombination
Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande
Studieperiod: 21 augusti 2023 – 14 juni 2024
Studietakt: Utbildningen är på heltid och berättigar till CSN
Sista ansökningsdag: 11 juni 2023
Du ansöker på Vuxenutbildningen Gotland www.gotland.se/komvux
Vid frågor kontakta:
Jonny Jonasson
Legitimerad Restauranglärare Vuxenutbildningen Gotland
jonny.jonasson@gotland.se
Tel: 0700 – 83 28 18
Camilla Jåfs
Utbildningsledare Yrkesutbildningar Vuxenutbildningen Gotland camilla.jafs@gotland.se
Tel: 0498 – 20 36 36