Kontakt

Jonny Jonasson, restauranglärare
Telefon: 070– 083 28 18
E-post: jonny.jonasson@gotland.se

Camilla Jåfs, utbildningsledare yrkesutbildningar
Telefon: 0498- 20 36 36
E-post: camilla.jafs@gotland.se

Du kan även kontakta någon av våra studie- och yrkesvägledare

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Kockutbildning - med start i augusti 2022

Denna utbildning vänder sig till dig som vill ha goda utsikter till jobb över hela världen. Att utbilda sig till kock är att utbilda sig till ett framtidsyrke med mycket goda möjligheter till anställning. Efterfrågan på kompetent och utbildad personal är ständigt i fokus inom restaurangbranschen - och just nu mer än någonsin på Gotland.

I utbildningen varvas teori och praktik. Vissa dagar är det teori på Vuxenutbildningen och andra dagar är det arbete i metodkök där du får praktisera olika tillagningsmetoder, tekniker och råvaruhantering, dvs grunderna i matlagning. Utbildningen innebär allt från tillredning av klassiska kalla och varma rätter till att skapa egna menyer och mera avancerade rätter mot utbildningens slut. Projektarbeten och temakvällar kommer att förekomma och det ingår studiebesök inom olika områden. När det inte är schemalagd undervisning förekommer hemuppgifter.

Av schematekniska skäl förekommer kvällsundervisning vissa dagar och vänligen observera att schemat kan komma att ändras under utbildningens gång.

Det ingår mycket APL (arbetsplatsförlagt lärande) under din utbildning och redan en bit in på första terminen kommer du att vara ute och praktisera i ett kök två dagar i veckan. Därefter får du en längre APL-period under slutet av vårterminen. Efter utbildningen har du de kunskaper som behövs för att arbeta som kock på restaurang och storkök. Kurserna du läser ingår i Skolverkets nationella yrkespaket och du får betyg i alla kurser som ett bevis på din värdefulla utbildning.


Dessa kurser ingår i utbildningen:

Hygien, 100 poäng

Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng

Matlagning 1, 100 poäng

Matlagning 2, 200 poäng

Matlagning 3, 200 poäng

Matlagning 4, 200 poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel, 100 poäng

Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande
Studieperiod: 22 augusti 2022 – 16 juni 2023
Studietakt: Utbildningen är på heltid och berättigar till CSN
Sista ansökningsdag: 12 juni 2022


Du ansöker på Vuxenutbildningen Gotland www.gotland.se/komvux

 

Vid frågor kontakta:

Jonny Jonasson
Legitimerad Restauranglärare Vuxenutbildningen Gotland
jonny.jonasson@gotland.se
Tel: 0700 – 83 28 18

Camilla Jåfs
Utbildningsledare Yrkesutbildningar Vuxenutbildningen Gotland camilla.jafs@gotland.se
Tel: 0498 – 20 36 36