Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Frisktandvård

Med Frisktandvård får du både regelbunden tandvård och trygghet om något händer - till ett fast pris.

Varför frisktandvårdsavtal?

I Sverige har alla fri tandvård till och med det år man fyller 22. Under den tiden får du undersökning och behandling helt utan kostnad. Därefter är ansvaret ditt.

Med ett Frisktandvårdsavtal har du då möjlighet att fortsätta komma till oss för en rimlig kostnad. Alla kan dessutom oavsett ålder teckna ett Frisktandvårdsavtal. Regelbunden tandvård ger friska tänder som i sin tur ger fräscha kyssar.

Allt detta ingår

I Frisktandvården ingår undersökningar, förebyggande tandvård och lagningar. Skulle du behöva specialisttandvård ingår även detta.

Tillsammans med din tandläkare eller tandhygienist lägger du upp en plan för regelbunden tandvård utifrån dina behov. Det innebär att en del behöver komma oftare för undersökning än andra. Självklart ingår även behandling vid akuta besvär hos Folktandvården i hela Sverige.

Det som inte ingår är tandreglering, kosmetisk tandvård (tandsmycke, tandblekning etc.) eller ersättning för förlorade tänder (implantat, bryggor etc). Tandvård på grund av olycksfall ingår inte heller, eftersom vi räknar med att det täcks av din olycksfallsförsäkring.