Kontakt

Avdelningen för arbetsliv och etablering
Besöksadress: Mästergatan 5E
621 82 Visby
 
Samordnare för feriejobb

Sanna Nurmi Stumle
Telefon: 0498-20 36 22
E-post: feriejobb@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Två tjejer som håller om varandra och gör ett hjärta med sina händer.

Feriejobb för ungdomar

Varje sommar erbjuder Region Gotland feriejobb för ungdomar. Syftet är att ge ungdomar erfarenhet av arbetslivet och att få prova på olika arbetsuppgifter och därmed få en yrkesorientering. Feriejobb är också ett sätt att introducera välfärdsyrken och Region Gotland som arbetsgivare.

Aktuell information

Ansökningstiden för feriejobb sommaren 2023 öppnar den 6 februari och pågår till och med den 26 februari. Ansökan görs via en länk på denna sida och är tillgänglig från och med den 6 februari.

Målgruppen som kan söka feriejobb är ungdomar födda 2005-2007 samt ungdomar som tillhör det Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) oavsett ålder.

Platserna tillsätts utifrån en prioriteringsordning där ungdomar födda år 2007 samt ungdomar som tillhör KAA är prioriterade.

Arbetsområden

Feriejobb erbjuds inom flera områden i Region Gotlands verksamheter. Information om arbetsområden kommer att publiceras på denna sida i samband med ansökan om feriejobb i februari 2023.

Arbetstid

Feriejobben pågår under veckorna 25-33. Som feriejobbare arbetar du vanligtvis sex timmar per dag utöver lunch. Sammanlagt maximalt 90 timmar under en treveckorsperiod. 

Arbetstiden kan variera beroende på arbetsplatsen och arbetsuppgifterna men ska inte förläggas på kvällar och helger. Som ungdom får du arbeta högst 8 timmar per dag.


Din lön betalas ut av Region Gotland, oavsett arbetsplats. För att vi ska kunna betala ut din lön behöver du ha ett eget bankkonto.

Lön betalas ut via Nordea. För att få lönen till ditt bankkonto i din bank måste du registrera dina kontouppgifter med Mobilt BankID (Mobilt SäkerhetsID fungerar ej) via Nordeas hemsida.
Ange arbetsgivarnummer för Region Gotland (Gotlands kommun): 602860.

Om du inte anmält ditt bankkonto får du en utbetalningsavi till din hemadress som du kan lösa in hos din bank.

Löneutbetalning sker den 27:e kommande månad, förutsatt att vi fått in din tidrapport.

Om du saknar Mobilt BankID kan du inte registrera ditt konto för löneutbetalning digitalt på Nordeas hemsida. Istället fyller du i dina uppgifter på hemsidan, skriver ut och skickar till Nordeas kontor. Följ instruktionerna på Nordeas hemsida.

Anmäl bankkonto för lön 

Timlön

Lönen för 2022 har två lönenivåer och beräknas utifrån det året du är född, enligt tabellen nedan. Utöver timlönen får du också semesterersättning som betalas ut enligt lag.

 Födelseår 2005-2006

 70 kr/ timmen

 Födelseår 2004 eller tidigare

 79 kr/ timmen


Lönespecifikation
Innan lönen betalas ut kommer du att få din lönespecifikation hemskickat till din folkbokföringsadress.

 

Du rapporterar in dina arbetstimmar via Mina Sidor på MatchaNu. Din lön baseras på de timmar som du rapporterar in till oss. När du har fyllt i din arbetstid på Mina Sidor kommer arbetsplatsen behöva godkänna uppgifterna innan feriejobbsamordnaren kan ta del av informationen och din lön kan betalas ut. 

Instruktioner för hur tidrapporteringen går till hittar du på Mina Sidor under fliken "Tidrapportering" när din arbetsperiod startar. Ha som vana att rapportera in arbetstimmarna dagligen.

Länk till Mina Sidor 

 

Skatteintyg

Om din årliga inkomst för 2022 är lägre än 20 431 kronor behöver du inte betala skatt och det räcker att skicka in ett skatteintyg. För att arbetsgivaren inte automatiskt ska dra skatt måste du fylla i blanketten "Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag".

Länk till skatteintyg 

Adress dit intyget ska skickas:
Avdelningen för Arbetsliv och Etablering/ Feriejobb
Mästergatan 5 E
621 82 Visby

Om du tjänar mer

Om din årliga inkomst överstiger 20 431 kronor kan du ansöka om skattejämkning, för att betala mindre skatt än om du till exempel hade arbetat heltid. Du gör ansökan hos Skatteverket via deras e-tjänst eller blankett. Skatteverket.se 

Läs mer om skatteverkets information om sommarjobb här

 

Har du frågor om din lön skickar du ett mejl till feriejobb@gotland.se

 

Som feriejobbare är du alltid försäkrad via Region Gotland