Kontakt

Fenomenalen Science Center
Skeppsbron 4
621 57 Visby
E-post: info@fenomenalen.se
http://www.fenomenalen.se/
Facebook: https://www.facebook.com/fenomenalen/

Lisa Berg
Verksamhetsledare
Telefon: 0498-26 34 72
E-post: lisa.berg@fenomenalen.se

Bokning av NTA-lådor och skolprogram
Telefon: 0498-26 34 73

Ordinarie öppettider
Torsdag–Fredag kl. 12.00–16.00 
Lördag–Söndag kl. 11.00–16.00

Öppettider sommar (15 juni18 augusti)
Alla dagar kl. 10.00–17.00
(Midsommarstängt 21–22 juni)

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Fenomenalen Science Center

Fenomenalen erbjuder ett utomhusprogram i sommar som heter "Trädets Hemlighet". Det handlar om en klurig utmaningspromenad för hela familjen som bjuder på allt från kemi till biologi och kluriga problem. Det kommer också finnas lite aktiviteter att göra på gården och en butik.

Öppettider för utomhusaktiviteterna är måndag-söndag 10.00 -17.00  från den 22 juni. Fenomenalens butik håller öppet samma tider och där kan du hitta spel, experimentböcker och andra roliga saker att använda regniga dagar i tältet, stugan eller där man är.

Här på hemsidan finns en del tips på roliga experiment och klurigheter som kan göras hemma, titta under rubrikerna Experiment samt Globala målen. Följ gärna Fenomenalen Science Center på Gotland på sociala medier, där lägger vi ut fler förslag på roliga aktiviteter att göra hemmavid.

 

-Efter samtal med smittskyddsläkaren Maria Amér har Fenomenalen tänkt till och tänker nu om.

- Vi kan inte bedriva en ordinarie verksamhet på ett säkert sätt i smittskyddshänseende då besök hos oss bygger på att testa, ta på saker och att interagera med andra. Vi vill att våra besökare och vår personal ska kunna känna sig trygga under ett besök hos oss, säger Lisa Berg.

Men vi stänger inte helt. Istället kommer vi att erbjuda enklare aktiviteter på vår gård, men även en utomhusaktivitet där hela familjen samarbetar och klurar tillsammans. Det kommer bli inslag av kemi, matematik, biologi och samarbete över åldersgränserna. Det är ett koncept som vi tror på och vi hoppas att familjerna kan se saker i omgivningen som de tidigare har missat. Vi bor på en fantastisk plats med underbar miljö och natur. Vi behöver återupptäcka den och hitta tillbaka till enkla äventyr.

Vi tror att detta är ett bra alternativ till ordinarie verksamhet och vi hoppas kunna göra det bästa av en annorlunda situation.

 

 

Frågor och funderingar!?
Kontakta Lisa Berg

0498-263472

Hitta direkt