Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
Julia Hallbom
Tel: 0498-26 35 58
E-post: julia.hallbom@gotland.se

Programsamordnare
Mats Karlsson
Tel: 070-447 76 83

Biträdande rektor
Åsa Hollmark
Tel: 070-447 79 85
E-post: asa.hollmark@gotland.se

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Juridikstuderande

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av ämnena företagsekonomi, entreprenörskap, juridik och marknadsföring? Då ska du välja ekonomiprogrammet. Du får samtidigt bred behörighet till högskolestudier. Hos oss kan du fördjupa dig inom inriktningarna ekonomi och juridik

Om utbildningen

Under utbildningen lär du dig om ekonomins och handelns spelregler, hur reklam påverkar oss och hur du kan utvecklas till en duktig ledare. Frågor som rör miljö och hållbar utveckling är viktiga inslag. Vi gör utblickar mot omvärlden – och EU i synnerhet – vilket ger en bättre förståelse för vad som händer och hur det kan påverka den egna ekonomin. Inom juridikens område får du lära dig om vilka lagar och regler som gäller i samhället och vem som bestämt dem.

Det finns ett fokus på entreprenörskap och företagande under utbildningen. Om du är nyfiken på hur det är att driva eget företag har du möjlighet att prova på det genom Ung Företagsamhet. Våra lärare har praktisk erfarenhet av företagande och kan coacha dig i dina val. Årskurs 1 och 2 är gemensamt för alla. Då får du de första kurserna inom företagsekonomi och juridik, så att du kan känna dig för inom de två huvudområdena på programmet. 

Efter gymnasiet
Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga kunskapsområden på högskola.

Exempel på yrken efter högre studier
Fastighetsmäklare, aktiemäklare, marknadsförare, säljare, revisor, bankman, bokföringsassistent, advokat, affärsjurist, EU-jurist, skattejurist, nationalekonom, psykolog och journalist är några exempel på yrken du kan rikta in dig på i framtiden.

Följ Ekonomiprogrammet på Instagram

wisbygymnasiet_ek

Eleverna berättar om programmet