Kontakt

Märta Syrén
Projektledare
Telefon: 0498-26 91 81
E-post: marta.syren@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

DiSa - Digital samhällsbyggnad

Enklare, snabbare och bättre - med projektet DiSa ger vi dig som företagare, boende och besökare tillgång till den information inom samhällsbyggnad du söker, där du vill och när du vill.

Genom att göra ärenden och information digital, kortar vi ner handläggningstider, ökar tillgängligheten och blir mer transparenta i vårt arbete. Planeringsunderlag som kartor och detaljplaner blir bättre och enklare att förstå och du kan redan nu skicka in ansökningar via våra e-tjänster och få beslut och information till din digitala brevlåda. DiSa gör ditt ärende snabbare och behöver du hjälp finns våra handläggare där för att guida dig rätt.

Digital teknik underlättar också för dig som boende, besökare eller företagare på Gotland att vara med och förstå och påverka samhällsutvecklingen. 3D-visualiseringar framtagna effektivt med drönare gör det enkelt att förstå hur ett planerat projekt kan se ut och fungera tillsammans med omgivningen.

Med hjälp av interaktiva webbkartor kan du enkelt lämna synpunkter och förslag, ett bra komplement till fysiska möten och samråd på platser och tider som inte passar alla.

DiSa-projektet pågår 2018-2021 och innefattar flera olika områden, som exempelvis digitala detaljplaner, 3D-modeller, förbättrad kvalitet fastighetsgränser och e-tjänster. Mer om alla projektets olika delar kan du läsa om via navigeringsmenyn. Här hittar du också filmer, vanliga frågor och en kortfattad information om DiSa på engelska.

Följ gärna vårt arbete på Instagram: @disa_regiongotland

Här var vi innan DiSa, här är vi nu och hit ska vi

I informationsgrafiken nedan kan du följa projektets utveckling. I delprojekt för delprojekt beskriver vi vårt arbete, hur det såg ut innan DiSa, var vi är och var vi ska. Skrolla dig nedåt i grafiken, eller klicka här för att öppna den i helskärm.

 

 

Projektet genomförs med finansiering från EU:s regionala utvecklingsfond och Region Gotlands regionala utvecklingsmedel 1:1.

EU-flagga med texten Europeiska Unionen - Europeiska Regionala UtvecklingsfondenLogotp DiSa - Digital samhällsbyggnad