Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Telefon med appen Alltid Öppet på skärmen.

Digital bokning av vaccination

Du som är 18 år eller äldre kan boka tid för dos 3 mot covid-19 om det gått närmare fem månader sedan du fick dos 2. Du får ett erbjudande i appen cirka 2 veckor innan det är dags för dig att ta dos 3.

Du som önskar kan boka säsongsinfluensavaccination via appen Alltid Öppet. Du kan även boka tid för dos 3 mot covid-19 om det gått närmare fem månader sedan du fick dos 2. 

 

För att kunna boka tid via appen behöver du vara folkbokförd på Gotland och ha en e-legitimation som till exempel BankID eller Freja e-id plus. Har du inte någon e-legitimation eller har problem att boka via Alltid Öppet, kan du alltid ringa och boka tid 0498-26 98 00. Alltid Öppet är samma app som även Region Stockholm använder.  

Dos 3: Du som ska boka dos 3 får en kontrollfråga om hur lång tid som gått sedan du fick dos 2. Frågan syftar på tiden mellan dos 2 och dos 3. Var noga med att boka en tid tillräckligt långt fram för dos 3 så att det hinner gå rekommenderad tid mellan doserna. 
 
Säsongsinfluensavaccination: För en del personer syns inte alternativet för bokning av säsongsinfluensavaccination under den röda knappen "Vaccinationsbokning covid-19 och säsongsinfluensa". Om alternativet inte syns, gå tillbaka ett steg och klicka i stället på "Personliga erbjudanden Vaccination mot covid-19".

Så här bokar du tid i appen

 

Ladda ner appen Alltid öppet (Alltid öppet Stockholm) kostnadsfritt från AppStore eller GooglePlay till din telefon eller surfplatta. Har du svårt att ladda ner appen, be gärna en närstående om hjälp.

Logga in säkert med e-legitimation och godkänn användarvillkoren.

 

Klicka på den röda knappen ”Region Gotland – Vaccination mot covid-19” (som bara syns om du ingår i aktuell vaccinationsgrupp). Klicka dig sedan vidare via knappen Vaccination mot covid-19 Gotland. (Gäller också om du ska boka vaccination mot säsongsinfluensa.)

Vy från appen

Du ska nu fylla i en så kallad hälsodeklaration, det vill säga svara på några frågor om din hälsa. Klicka på den blå knappen och följ instruktionerna.

Vy över appen

Nu kan du välja en tid och den plats där du vill vaccinera dig. Du kan justera dina val med pilarna och knappen Visa när du är inne i appen. När du är nöjd med dina val klicka på knappen Boka.

Vy från appen

Vy över appen

Vy över appen

Du får nu ett sms med en bekräftelse på din bokade vaccinationstid. Oavsett vilken plats du valt, kommer det i sms:et att stå ”Tillfälliga vaccinationsmottagningar, Region Gotland” som plats.

Vy över appen

 

Behöver du avboka din tid gör du det genom att logga in i appen igen och välja avboka.

 

Mer om appen och bokningen

Här kan du kan boka tid för vaccination mot covid-19:

Ica Maxi Arena, Visby
Gutavallen, Visby
Slite 
Hemse 
 

Då du bokar får du adresser till de olika vaccinationsmottagningarna.

Kom ihåg vilken vaccinationsmottagning du har valt, så hjälper värdar dig tillrätta när du kommer dit.

Får du inget sms kan du logga in i appen Alltid Öppet och säkerställa att din bokning finns där. Avsändare av sms:et är Region Stockholm – Region Gotland – Norrtälje Tiohundra

Övrig information

  • Är du boende på Gotland men inte folkbokförd här, kan du i dagsläget bara boka tid genom att ringa bokningsnummer 0498-26 98 00 när det är din tur.
  • Appen Alltid Öppet använder även Region Stockholm och det innebär att information som endast gäller Stockholm visas och som inte berör dig som bor på Gotland.
  • Om du inte ingår i aktuell grupp för vaccination, kommer ikonen ”Region Gotland Vaccination covid-19” inte att vara synlig för dig. 
  • Endast dos 3 går att boka i appen. Dos 1 och dos 2 bokas via telefonbokningen på 0498-26 98 00 (vardagar klockan 06.30–15.30) eller göras via drop-in på Ica Maxi arena. Tider för drop-in hittar du här.

    Du kan behöva att själv logga in i appen Alltid Öppet eller på 1177 Vårdguiden för att se vilken tid du har fått för dos 2. Läs mer om du inte ser din vaccinationstid för dos 2 i appen Alltid Öppet.

Frågor och support

Får du problem med bokning, använd dig i första hand av supporten för Alltid Öppet, information hittar du i appen.

Har du frågor om din bokning kan du skicka e-post till covidvaccin@gotland.se
Tänk på att inte skicka med personnummer eller annan känslig information i e-posten. Behöver vi den informationen återkommer vi till dig.