Kontakt

Emelie Waktel
Trafikplanerare
Telefon: 0498-26 90 43
E-post: emelie.waktel@gotland.se

Anna Bäckstäde
Energi- och klimatrådgivare
Telefon: 0498-26 91 76
E-post: anna.backstade@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Cykelvänligast logotyp

Cykelvänligast

Kostnadsfri rådgivning och stöd till er som vill bli en cykelvänlig arbetsplats.

Vad är Cykelvänligast?

Cykelvänligast är en plattform för stöd, rådgivning och inspiration till arbetsplatser som vill göra det lätt för sina medarbetare att cykla till, från och i jobbet. Under 2022 deltog över 200 arbetsplatser landet runt i Cykelvänligast. Bakom satsningen står Cykelfrämjandet och Svenska Cykelstäder i samarbete med 27 kommuner och tre regioner, däribland Region Gotland. Alla arbetsplatser på Gotland är välkomna att anmäla sig och deltagandet är kostnadsfritt!

 

Därför ska ni bli en cykelvänlig arbetsplats

Fördelarna med att bli en cykelvänlig arbetsplats är många. Det innebär:

  • friskare medarbetare
  • lägre stressnivåer
  • stärkt miljöprofil
  • stark konkurrenskraft på arbetsmarknaden

Många arbetsplatser vill göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet, men vet kanske inte hur de ska gå tillväga. Genom att gå med i Cykelvänligast får arbetsplatser tillgång till ett nätverk där de kan inspireras av varandra och få stöd i hur man kan göra.

 

Siktar ni mot att bli cykelvänligast i Sverige? Då har ni dessutom chans att vinna utmärkelser såsom ”Cykelvänligast i Sverige” och ”Årets cykelidé”.

Så går det till

Arbetsplatser som vill delta i Cykelvänligast utser en kontaktperson som registrerar arbetsplatsen på cykelvänligast.se och sedan fyller i en checklista som ger svar på hur cykelvänlig arbetsplatsen är idag. Beroende på hur många kriterier arbetsplatsen uppfyller får de en till fem stjärnor. Ju fler stjärnor, desto cykelvänligare arbetsplats!

Sedan är det dags att börja plocka fler kriterier och bli ännu cykelvänligare. Kriterier kan till exempel vara att det finns en cykelparkering eller att det finns dusch och omklädningsrum på arbetsplatsen. För att hjälpa er på vägen anordnar Cykelvänligast aktiviteter som ni bjuds in att delta i utan kostnad, såsom inspirationswebbinarier, resvaneundersökningar och cykelutmaningar.

 

Vill ni vara med?
Läs mer om Cykelvänligast och registrera din arbetsplats