Kontakt

Kundtjänst

E-post privata ärenden: kundtjanst.bygglov@gotland.se

E-post företag/flerbostadshus: kundtjanst.bygglovforetag@gotland.se

Telefon:  0498-26 90 00, knappval 2. Tryck 1 för privata ärenden, tryck 2 för ärenden som rör företag/flerbostadshus

Telefontid: Måndag-fredag klockan 09.00-11.30. 

 

Öppettider för besök

Visby
Besöksadress: Visborgsallén 19, Visby
Måndagar och torsdagar klockan 09.00-10.00

Hemse
Besöksadress: Kommunhuset, Storgatan 58, Hemse
Onsdagar och fredagar klockan 10.00-12.00.

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Information om våra öppettider hittar du på "kontakta oss"

 

Vill du ansöka?

Ansök via e-tjänst:
 
Ansökan och handlingar kan även skickas till:
Region Gotland
Miljö- och byggnämnden
621 81 Visby
 
Inom tre veckor från inlämnad bygglovsansökan kommer du att få ett meddelande från oss. Om du inte hört av oss inom tre veckor, vänligen kontrollera att du inte har fått e-post som råkat hamna i skräpkorgen. Kontakta kundtjänst om du inte har mottagit något meddelande från oss.
 
Kompletterande handlingar i ärenden kan skickas in via e-post till:

Har du ett ärende?

Ha alltid ditt ärendenummer framme när du tar kontakt.
 

När ditt ärende inkommit bedömer vi om det är färdigt för handläggning. Om någon handling saknas i ärendet skickar vi ut en kompletteringsbegäran där du uppmanas att inkomma med kompletteringar inom en viss tid. Observera att vi inte skickar ut någon påminnelse. Om handlingarna inte inkommer, riskerar ditt ärende att bli avvisat eller att avgöras i befintligt skick. Detta kommer att medföra en kostnad enligt gällande taxa.

Vill du komma i kontakt med handläggare eller inspektör?

  • Har du ett ärende? Skicka e-post direkt till handläggare eller inspektör och en kopia till registrator-mbn@gotland.se. Tänk på att det kan finnas flera med samma namn inom Region Gotland och säkerställ att du anger rätt e-postadress. Ange alltid ärendenummer i rubriken.
  • Kontakta kundtjänst, via e-post eller telefon, och be om att bli uppringd av handläggare alternativt inspektör. I vissa fall kan du få hjälp redan i kundtjänst. Ange alltid ärendenummer.

Vill du beställa handlingar?

Om du vill beställa handlingar från bygglovsärenden, kontakta kundtjänst via e-post:  kundtjanst.bygglov@gotland.se (privata ärenden) eller kundtjanst.bygglovforetag@gotland.se (företag/flerbostadshus).

Du kan också kontakta oss på telefon 0498-26 90 00, knappval 2. Tryck 1 för privata ärenden, tryck 2 för ärenden som rör företag/flerbostadshus.

Det är viktigt att du är ute i god tid med din beställning, då det kan vara svårt att leverera handlingarna direkt. Kundtjänst avgör vid inkommen beställning vem som ska ta fram handlingarna och återkommer därefter till dig.

Hitta direkt