Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Gotland som evenemangsö

Året runt väljer företag, föreningar, förbund och organisationer Gotland som plats för sitt genomförande. Här finns resurserna, kapaciteten och kunnandet för att skapa ett lyckat möte, en kongress eller ett spännande evenemang. 

Fördelarna med att arrangera på Gotland är många, nedan har vi fokuserat på några av de viktigaste.
 

Välkommen till möjligheternas ö!

På Gotland finns lång erfarenhet av att hantera stora evenemang och möten. Redan på Medeltiden var ön en viktig mötesplats. Gotland lockar hundratusentals besökare varje år, vilket ger erfarenhet och kunnande. Gotland står varje år värd för många olika evenemang, flera av dem årligt återkommande. Och det finns plats för fler, året runt. 

Få öar är så nära och samtidigt så annorlunda. Resan hit har kallats för en ”kort resa långt bort”. Till Gotland tar man sig snabbt med båt och flyg. När du anlänt är det ännu närmre. Inom tio minuter når du i princip allt: konferensanläggningar, arenor, hotell, restauranger och shopping. Det är en potential och förenklar både logistik och transport inför och under ditt genomförande. De korta avstånden gör att du kan hålla fullt fokus på din mötesagenda och ditt evenemang.

Fördelarna med att arrangera på Gotland är många. Gotland är en unik plats för spännande möten mellan hav och land, nutid och dåtid men också mellan människor. Här erbjuds en mångårig erfarenhet, ett gott värdskap, ett nytänkande och en kreativitet.
 

Dessutom finns här arenorna som skapar möjligheter. På ön finns alla förutsättningar för arrangörer att hitta rätt evenemangsplats. 
 

Gotland har ett rikt kulturutbud, en fascinerande historia och en storslagen natur. Ön kan dessutom erbjuda några av landets absolut bästa restauranger. I residensstaden Visby hittar du ett stort utbud av hotell, shopping och aktiviteter samt ett pulserande nöjesliv. På Gotland finns det mycket som lockar vilket är en stor fördel för dig som arrangör. På Gotland finns alla möjligheter för arrangörer att skapa unika upplevelser och lyckade evenemang.