Kontakt

Kontakta kundtjänst (formulär)

Teknikförvaltningen
Besöksadress: Visborgallén 19
Postadress: 621 81 VISBY
Telefon: 0498-26 90 00
telefontid måndag-fredag 07.00-17.00
E-post: kundtjanst.teknikforvaltningen@gotland.se

Slamtömning
Beställning av slamtömning, kontakta kundtjänst (se ovan).
Om AKUT tömning önskas

Felanmälan vatten och avlopp
Vid fel på gata eller vatten- och avloppsledning i gata, ring växeln tel 0498-269000. Efter växelns stängning ring SOS alarm tel 0498-209030.

Chatt
Vår chatt är öppen helgfria vardagar 07.00-17.00.
I chatten kan du få svar på enklare frågor av våra kundtjänstmedarbetare.
Undvik att nämna känsliga personuppgifter i chatten.

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Soptips för besökare

Välkommen till Gotland! För att vi alla ska få en ännu trevligare och renare ö kommer här några enkla och kloka soptips.

På camping, hotell, vandrarhem och pensionat

Kolla vid incheckningen vad som gäller på just detta boende. Dom flesta ställena har sortering för restavfall och matavfall och även FTI material.

I privat boende

Kolla med hyresvärden om vad som gäller oss dom. Om det inte finns tillräckligt med avfallskärl där du bor kan du köpa en betalsopsäck för 135 kronor på återvinningscentralerna, Destination Gotlands färjor och dom flesta mataffärerna. I säcken kan du slänga blandat rest- och matavfall (maxvikt 15 kg). Ställ säcken vid fastighetens hämtställe eller lämna den på en av regionens återvinningscentraler.

Tidningar och förpackningar kan lämnas på någon av Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB:s återvinningsstationer runt om på ön, se www.ftiab.se.

På resa med tält, husvagn eller husbil i naturen

något avfallsabonnemang kan istället köpa en betalsopsäck på Region Gotlands återvinningscentraler. Den kostar 135kronor. När säcken är full (maxvikt 15 kg) lämnar du den på en av regionens återvinningscentraler. Du kan även lämna betalsopsäcken mottagningsstation som ligger i backen ner till färjan när du lämnar ön.

På rastplatser, i parker och på dagsutflykt

Släng småskräp, till exempel glasspapper och servetter, i de papperskorgar som finns på platsen. Ta med dig annat skräp tillbaka till ditt boende och sortera.t!