Kontakt

Inger Halvarsson, studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0498-20 36 05
E-post: inger.halvarsson@gotland.se
Rum 33

Sofi Öhrn, studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0498-20 36 96
E-post: sofi.ohrn@gotland.se
Rum 32

Besöksadress: 
Gesällgatan 7, 621 82 Visby
E-post: vuxenutbildningen@gotland.se

 

Hitta hit

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Studera till undersköterska på distans

Har du intresse för att vårda dina medmänniskor? Har du arbetat extra i omsorgen, men vill utveckla dig och lära mer? Är du intresserad av medicin, omsorg, etik och andra frågor? Vill du arbeta som undersköterska, skötare, vårdare, personlig assistent eller boendestödjare?

Yrkesutbildningen till undersköterska ges på distans av Hermods. Det innebär att du läser kursen i den digitala utbildningsplattformen Novo. Din kurs finns tillgänglig dygnet runt och du kan studera oberoende av var du befinner dig. I Novo har du personlig kontakt med lärare och andra kursdeltagare.

Först läser du programgemensamma kurser på 950 gymnasiepoäng och sedan väljer du en inriktning på 500 poäng inom det område du vill arbeta. Du kan välja mellan inriktningarna sjukvård, psykiatri, funktionshinder och äldreomsorg. 

APL- Arbetsplatsförlagt lärande ingår i vissa kurser. Du behöver ordna din APL-plats på egen hand men i kursen Akutsjukvård får du hjälp av en praktiksamordnare med en praktikplats. Fyll i blanketten som finns nedan och mejla i god tid innan du vill ha praktik till adressen som finns på blanketten.

Utbildningen är på heltid eller deltid, den är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

Kurser yrkespaket Undersköterska

Vill du veta mer? Kontakta våra studie- och yrkesvägledare.