Kontakt

Ni är alltid välkomna att ringa om ni funderar över något eller om något avviker.

Telefon 0704-477 119

  • Vi har telefontid varje vardag mellan   kl 07:30-11:30.
  • Om vi inte kan svara, lämna ett meddelade så ringer vi upp
  • Övrig tid ringer ni till förlossning/BB avdelningen på telefon 0498-26 80 02.
  • Vid ditt bokade besök, gå via huvudentrén och anmäl dig i kassan. Fortsätt mot förlossning/BB till havskorridoren. Där sätter ni er och väntar tills det blir er tur.
     

Välkomna för inskrivning av ditt nyfödda barn på BVC!

BVC Wisby Söder  
Telefon: 0498-26 85 43
Telefontid: vardagar kl. 09.00 – 09.45 eller lämna meddelande så ringer vi upp

BVC Slite   
Telefon: 0498-20 45 55
Telefontid: vardagar kl. 09.00 – 09.45 eller lämna meddelande så ringer vi upp.

BVC Hemse  
Telefon: 0498-20 46 72
Telefontid: vardagar kl. 09.00 – 09.45 eller lämna meddelande så ringer vi upp.

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

BB avdelningen

Vi på BB i Visby strävar efter att stärka familjens samhörighet. Det sker bäst i den naturliga hemmiljön då vi bland annat vet att amningen kommer igång snabbare.

Tillfällig förändring gällande partners och stödpersons närvaro på BB

Efter direktiv från smittskyddsläkaren. En frisk medföljande tillåts på Förlossning/BB. 
 
En frisk och symtomfri partner eller stödperson är välkommen att närvara under förlossningen och efteråt på avdelningen. Hen måste dock stanna på avdelningen hela tiden. Detta under förutsättning att plats finns.

Vi vill därför ge familjen en bra grund inför hemgång. 

Du bör känna dig trygg med amningen, bebisen ska kunna suga med rätt teknik.

Om du väljer att mata med flaska ska du känna dig trygg med det innan du går hem.

BB-tiden handlar mycket om att lära känna sitt barn, tolka barnets signaler, sug- och sökreflex. Komma igång med amningen.

Ett nyfött barn sover helst och bäst nära dig/er, gärna i famnen eller i en bärsjal. Där är det lagom trångt och varmt, inte för tyst. Närhet är ett grundläggande behov som måste tillfredsställas.

Ta gärna med bärsjal och babynest om du tänker använda det.

Partner är självklart välkommen att stanna på BB avdelningen, i mån av plats.Efter en normal förlossning, där mor och barn mår bra och är friska, går familjen hem efter 1-2 dygn. Har du fött barn med hjälp av kejsarsnitt, haft en komplicerad förlossning eller av någon annan anledning behöver stanna längre brukar vårdtiden vara 2-4 dygn.

Där familjen går hem efter något dygn fortsätter vi att hålla kontakten med er via telefonen genom att ringa upp dagen efter hemgång.  Ni kan också vid behov ringa oss för att prata med en barnmorska. Ni som går hem inom 72 timmar bokas dessutom till ett, eventuellt fler återbesök för uppföljning på vår Eftervårdsmottagning. Återbesök och telefonkontakt bokas efter behov.

När partner sover över ingår frukost, kvällsfika samt sängkläder för en kostnad av 200 kr/dygn. Vi har ingen mat till anhöriga på avdelningen dock finns tillgång till kylskåp samt mikrovågsugn.

Partner och friska syskon till barnet får vistas på avdelningen när de vill, vi har inga särskilda besökstider. Övriga anhöriga kan komma på besök i havskorridoren när det passar dig. Vissa tider på året råder ökad infektionsrisk, då är vi mer restriktiva med besök för bebisarnas skull. Hör alltid med personalen eller läs aktuell information på hemsidan.
 

Det går  bra att använda mobiltelefon, dator mm.

Om du vill använda internet finns det möjlighet att ansluta trådlöst mot Region Gotlands nätverk, fråga oss så får du ett lösenord.