Kontakt

Fenix ungkulturhus
Kontakta Fenix direkt för frågor kring besök,
bokningar och andra förfrågningar.
 
Besöksadress:
Norra Hansegatan 6B, 621 39 Visby
 
Telefon: 0498-20 36 25
Facebook: Fenix-Ungkulturhus
Instagram: Fenix_ungkulturhus
 
Anders Holstensson 
Enhetschef
Telefon: 0498-26 96 29
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Här hittar du mer om Fenix verksamhet.

Café & Vardagsrum
I vårt mysiga vardagsrum kan du bara vara, vänta på bussen, plugga, spela något av våra många spel eller umgås med vänner. Vi har filmduk, projektor om du vill ha en filmkväll med exempelvis klassen. Unga har även bokat lokalen till klädbytarkvällar, brädspelscaféer och möten.
Vi har god fika och enklare mat till låga priser. Vi tar inte kort, men vi har swish. 

Makerspace

I vårt Makerspace finns en plats där du kan få jobba kreativt och oömt. Vi har en utrustad verkstad med verktyg för enklare arbete i trä, plåt, mekanik, gips, färg, keramik, elektronik, textil och pyssel. Det finns exempelvis förutom mängder av verktyg även flera 3D- skrivare, en laserskärare och utrustning för att skapa tröj- och textiltryck. 

Behöver du en plats där du kan hålla till med ditt hantverk eller projekt så kom hit!

Så här funkar det:

Vi har verktygen och platsen, du har materialet och planen.

Personalen finns här som bollplank. Vi har inspirationskvällar och workshops där du får möjlighet att prova på vissa utvalda tekniker och material. Vill du hålla i en sådan eller har önskemål på teman? Hör av dig!

Vår vision är att den här hörnan ska vidga möjligheterna för kreativa uttryck här på Fenix. Vi har sedan länge rum för musik, dans, arrangemang och häng i caféet.

 

Ung konst & Galleri Fenix
Vi visar upp den unga konsten. Gör du bilder, texter eller skulpturer är du välkommen att ställa ut i vårt galleri. Du kanske vill göra ett konstprojekt, hör av dig så hjälper vi dig.

Vi har flera rum för skapande! Här finns allt du behöver för att komma igång med att skapa bilder och bara kreativ. Personal finns som har mångårig erfarenhet av skapande som du kan bolla med och få feedback av. Vi har ofta olika konstaktiviteter som du kan vara med på. Följ oss på Instagram & facebook så missar du inget!

Dans & träningslokal
På Fenix finns en träningslokal på 50kvm med spegelvägg. Här kan du/ni öva själva eller anordna kurser. Lokalen är utrustad med musikanläggning, mitsar, boxningssäck och handskar. Här tränas streetdance, hiphop, boxning, teater, yoga, akrobatik och balett. Du bokar lokalen via personalen. Hör av dig!

 

Musik & studio
Vi har två replokaler varav en i samarbete med studieförbundet Bilda.

Vi har en studio med Logic, den kan du boka efter efter ett samtal med vår studioansvarig. Där kan du även spela in ditt band, dig själv eller varför inte en podcast? Vår ljudtekniker lär dig grunderna. 

Scen
Vår scen kan du boka för alla sorters arrangemang. Hittills har vi haft Poetry Slam, teater, föreläsningar, dans, spoken word, standup samt akustiska och elektriska live. Här finns möjlighet att själv testa att stå på scen eller lyssna på andra. Vi har allt från karaokekvällar, spelningar och arrangemang med öppen scen där du har möjlighet att göra vad du vill. På plats ha vi ljudtekniker, backline, PA, ljusanläggning och möjlighet att spela in akter. Vill du arrangera något på Fenix scen så hör av dig!

Fenix Regnbågscafé & transgrupp

Varje månad har vi regnbågskvällar, där vi sitter och pratar om livet med fokus på normkritik, identitet, sexualitet och könsroller. Vi kollar på film, har diskussionskvällar och föreläsningar om teman och frågor som gruppen har efterfrågat, du är med och bestämmer! Du som besökare kan även vara med och hjälpa till att arrangera Fenix Regnbågscafé, hör bara av dig så ser vi vad du skulle tycka är kul.

Regnbågscaféet vänder sig till hbtqia+ -personer och deras vänner mellan 16-25 år. 

Vi har även en separatistisk (sluten) transgrupp för dig som har funderingar kring din könsidentitet och/eller har transerfarenhet. Den leds av en person som själv har transerfarenhet.

Du hittar info om nästa träff på vår Instagram & Facebook. Hör gärna av dig om du har några frågor!