Kontakt

Fenix ungkulturhus
Kontakta Fenix direkt för frågor kring besök,
bokningar och andra förfrågningar.
 
Besöksadress:
Norra Hansegatan 6B, 621 41 Visby
 
Telefon: 0498-20 36 25
Facebook: Fenix-Ungkulturhus
Instagram: Fenix_ungkulturhus
 
Anders Holstensson 
Enhetschef
Telefon: 0498-26 96 29
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen till Fenix ungkulturhus

Öppettider måndag - onsdag 15.00 - 21.00

Fenix ungkulturhus är en mötesplats för dig mellan 16-25 år, men vid till exempel spelningar är alla välkomna oavsett ålder.

Det kostar inget att vara på Fenix eller att boka de flesta av våra rum. Hör av dig till oss så visar vi hur. 

I huset finns vardagsrum, kafé, studio, replokaler, keramikverkstad, kreativ skaparverkstad, dans- och träningslokal, galleri och scen. Vi håller även på att bygga upp ett makerspace, ett rum där du med tekniska hjälpmedel och verktyg kan göra massor av saker, vi har redan 3D-skrivare och lödstationer men mycket mer är på gång.

Varje månad har vi ett Regnbågskafé, för HBTQIA- personer och deras vänner. Vi arrangerar också andra intressanta diskussionsforum med olika teman, för dig som ung vuxen. Varje månad arrangeras även öppen scen. 

Sociala medier

För dagsfärsk info om vad som händer på Fenix hänvisar vi till vårt Instagramkonto och vår facebooksida, där står det mesta som vi har på gång och du kan skicka meddelande om du vill ha mer info eller boka någon lokal. För snabbast svar ring! Vi har även en grupp på facebook som heter Händer på Fenix, för dig som vill ha inbjudningar till våra arrangemang.

Fenix-Ungkulturhus

Idéer & bollplank 

Vi som jobbar här har stor vana att arrangera olika saker, ett stort nätverk och vet vart du kan söka pengar. Vi kan hjälpa dig att förverkliga din idé.

Du kanske behöver hjälp att söka jobb eller funderingar kring livet i stort- här finns justa vuxna med tid att lyssna.

 

 

 

Geek Network Gotland är för alla med förmågan att fokusera på ett smalt intresseområde - det vill säga nördar/ geeks/ entusiaster, kalla de vad du vill. Tack vare ett projekt finansierat av Arvsfonden har vi nu ett litet Makerspace, med massor av verktyg och maskiner för att du ska kunna vara kreativ- här finns 3D-skrivare, lödkolvar, en Dremel, sticksåg och nu väntar vi in vår Glowforge, som är en laserskärare och fräs!

Vill du vara med eller veta mer? Gå med i facebookgruppen Geek Network Gotland.