Kontakt

Eva Ahlin (C)
Mobil: 073-962 67 00
E-post: eva.ahlin@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Eva Ahlin (C)

Eva Ahlin (C). Foto: Karl Melander.

Eva Ahlin, Centerpartiet
Regionråd

Jag är gift med Anders och vi har tre barn, varav två är vuxna och utflugna och vår sladdis född 2012 håller oss på tå. Vi bor i Mästerby med katter och höns och mycket stor trädgård. Att odla grönsaker och fixa med blommor och buskar är roligt och en skön avkoppling när tiden finns. Min inställning till trädgården är att den ska vara en avkoppling och inte ett dåligt samvete, och det syns ibland.

Jag kommer närmast från jobbet som ombudsman för Centerpartiet och därförinnan från 15 år på Svenska Spel, där jag jobbade med växeln, med teknisk support, test med mera.

Jag gick med i Centerpartiets ungdomsförbund som 13-åring i Frödinge, Vimmerby kommun, där jag är uppväxt. Innan dess läste jag de flesta partiers partiprogram och kom fram till att jag var centerpartist, där jag särskilt engagerade mig för miljöfrågorna, kärnkraftsmotståndet, och demokratifrågorna. De frågorna är fortfarande mycket viktiga för mig. Jag vill själv vara med och ta ansvar och påverka, och jag vill medverka till att andra ges kunskap och möjlighet till det. Vad gäller miljö ska det vara lätt att göra rätt och vad gäller demokrati så ska det vara lätt att hitta vägarna att påverka samhället. Jag tror starkt på människors rätt och förmåga att själva forma sin framtid, och jag är övertygad om att medborgare, medarbetare, företagare, alla kan vi bidra till att forma ett starkt Gotland framåt. Vi behöver se till att våra myndigheter stöttar Gotlands utveckling och alltid har framför ögonen på vems uppdrag vi arbetar – alla medborgare. Vi ska värna allas intressen. Nutida och framtida medborgare.

Jag är vald till regionråd och har fått ansvarsområdena miljö, bygg och världsarv. Mina politiska mål är att hålla vårt grundvatten friskt och ha en smidig bygglovsprocess med bra dialoger mellan alla inblandade, med det mer långsiktiga målet att öka Gotlands befolkning.

Det är många faktorer som påverkar Gotlands befolkningstillväxt, men tillgången till bostäder är en väsentlig faktor. Jag skulle kunna kalla det den viktigaste faktorn, men tillgången på dricksvatten tar nog ändå förstaplatsen. Båda två är dock förutsättningar för fler människor på ön, och fler människor behöver vi för att ha råd med vår sjukvård, skola, omsorgen om våra gamla och andra i behov av stöd. Skattepengarna kommer från de som arbetar på Gotland, och många jobb skapas av våra gotländska företagare. Därför är det också viktigt att utveckla vårt företagsklimat, Gotland ska vara en bra plats att starta företag på.

Jag vill medverka till att det byggs på hela Gotland. Många flyttar till Gotland för vår vackra natur, närheten till allt, och förstås för att vi är så trevliga att umgås med. Jag vill att det ska vara lätt att bosätta sig runtom på hela ön, och det kommer jag att kämpa hårt för.

Som jag skrev är demokratifrågor viktiga för mig, och jag vill vara nära alla gotlänningar. Maila, ring, sms:a, prata med mig när vi ses. Jag är aktiv på Facebook med min sida Eva Ahlin – Centerpartist, och har gärna dialog och diskussioner där. Vad är viktigt för dig? Vad tycker du fungerar bra? Vad har du stött på för hinder?

Kontaktuppgifter:

Ring: 0498-269851
Sms: 070-7888227
Epost: eva.ahlin@gotland.se